Rukomet

Rukometašice Borca nakon osvajanja Kupa RS: Ovo je tek početak

Rukometašice Borca nakon osvajanja Kupa RS: Ovo je tek početak
Foto: N.N. | Rukometašice Borca nakon osvajanja Kupa RS: Ovo je tek početak

Osvajanjem trofeja Kupa Republike Srpske, prvog poslije dugih devet godina, Ženski rukometni klub Borac se nakon godina neizvjenosti definitvno vratio na velika vrata. "Osice" su ponovo u modi u gradu rukometa, a ovaj uspjeh čini se da je samo najava onogo što nas čeka u nadolazećoj sezoni.

Superiorno izdanje proteklog vikenda u “Boriku” koji je bio domaćin završnog turnira Kupa Republike Srpske a koji je igran pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, Banjalučankama je donijelo peti trofej u istoriji. U finalu je lako savladana ekipa Jedinstva iz Brčkog (30:17), a dan prije pred “osicama” je oružje položila i ekipa Mire (24:19). Na kraju veliko slavlje pulenki Radeta Unčanina koje su znale proslaviti uspjeh.

Kada je u pitanju finalni susret Dajana Ignjatović je bila najefikasnija sa šest pogodaka, dok je kod Brčanki isti učinak imala Ajla Alikadić koja je ukupno sa 13 pogodaka bila najbolji strijelac turnira. Najbolji golman je Darjana Vukliš iz pobjedničkog tima, a titulu najbolje igračice ponijela je kapitenka Borca, Božana Ćutković. Njoj je prelazni pehar Kupa uručio golman RK Borac, Bojan Ljubišić.

Božana Ćutković

“Presrećne smo što smo osvojile Kup RS i ostvareni željeni cilj. To nam je jako dobar psihološki uvod u Premijer ligu koja počinje sljedeći vikend. Vjerujem u kvalitet svoje ekipe i mislim da smo jedan od favorita za ovogodišnju titulu”, rekla je najbolja igračica, Božana Ćutković.

Dugo je čekao Borac da konsoliduje redove, što je i u učinio dolaskom aktuelne agilne Uprave koja je odlučila da vrati banjalučkog velikana na staze stare slave. Ovaj trofej biće dodatna motivacija „osicama“ da već ove sezone vrate trofeje i na nivou cijele BiH.

“Nakon dugih devet godina, pehar šampiona Kupa RS je ponovo u Borčevim vitrinama. Naporno smo trenirale dva mjeseca, pružile smo maksimum i opravdale ulogu favorita. Posebno mi je drago sto smo ispoštovale dogovor iz svlačionice, i što smo pokazale kvalitet. Nadamo se da je ovo samo početak, i tek jedna od tri titule koje želimo osvojiti ove sezone”, poručila je sjajna Dajana Ignjatović.

Dajana Ignjatović

Sreću nije krila ni 20-godišnja Jovana Novaković, koja je nakon osvojene titule prvaka Prve lige RS, osvojila i Kup.

“Trofej se vratio na pravu adresu i vratile Borac tamo gdje pripada-na vrh. Ovo je tim koji će vratiti Borcu onaj pravi sjaj. Najljepše je dići pehar u svom gradu. Ja sam to uradila drugi put, ovaj put bez svojih najmilijih na tribinama zbog virusa korona. Nema vremena za opuštanje, čaka nas Premijer liga. Želimo naslov prvaka, vjerujemo jedna u drugu i našoj Upravi koja snažno stoji iz nas”, naglasila je Novakovića.

Jovana Novaković

Na kraju treba reći da je Rukometni savez Republike Srpske na čelu sa Marinkom Umičevićem osigurao i novačane nagrade. Pobjednicima je pripalo 2.000 KM, a finalistkinjama 1.500.

“Mi smo ponosni na Kup Republike Srpske koji je za sve nas svetinja. Želim da čestitam rukometašicama Borca na osvojenom trofeju, ali i Brčankama na svemu što su prikazale na ovogodišnjem završnom turniru. Posebno se želim zahvaliti predsjednici kluba Nadi Tešanović i direktoru Darki Saviću”, izjavio je Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije