Rukomet

Rukometašice Borca spremne da ispišu istoriju u dvomeču sa Kiprankama

Rukometašice Borca spremne da ispišu istoriju u dvomeču sa Kiprankama
Foto: Marinko Umičević - Oficijalna Stranica/Facebook | Rukometašice Borca spremne da ispišu istoriju u dvomeču sa Kiprankama

Ženski rukometni klub Borac po sedmi put izlazi na međunarodnu scenu i u 2. kolu EHF kupa će igrati protiv kiparskog predstavnika Sajvju Divelopers Latsija. Oba meča će se igrati u Banjaluci, prvi u petak, a drugi u nedjelju.

Meč u petak se igra od 19 časova, a u nedjelju od 17 i igraju se u Sportskoj dvorani Borik.

Kapiten Banjalučana Jovana Novaković je u najavi ovog dvomeča istakla da vjeruje da je predstavnik Kipra ekipa kojoj može da se parira.

"Atmosfera među djevojkama je odlična i nadamo se da ćemo ovaj dio posla odraditi kako treba i proći u treće kolo EHF kupa i da će nam to dati dodatno samopouzdanje u nastavku Premijer lige BiH", rekla je Novakovićeva.

Nažalost, Banjalučanke nisu imali mnogo prilike da upoznaju rivala i na raspolaganju su imal snimak samo jedne utakmice.

"Gledali smo završnicu Kupa, ali je jako je loš snimak, tako da ne možemo na osnovu jedne utakmice procijeniti kakva su ekipa. Ne znamo u kakvom su stanju trenutno. Spremali smo se na osnovu te utakmice, igraćemo svoju igru, potrudićemo se da nametnemo svoj ritam i odvedemo meč u svoju korist. Igraćemo od prvog minuta svoje, dok ne osjetimo ekipu kakva je. Naravno, tu je i druga utakmica, šta god da se desi, ići ćemo da pobijedimo u obje utakmice", kazala je Novakovićeva koja je istakla da njoj i ekipi mnogo znači povratak u dvoranu Borik:

"Nismo imali redovne treninge. I što smo imali, trajalo je po sat vremena. Naravno da je najljepše igrati u 'Boriku' i nadamo se će biti dvorana biti poprilično puna, te bih ovom prilikom pozvala publiku da dođu da nas podrže i budu nam vjetar u leđa."

Kao što je rečeno ovo je sedmi nastup Borca u Evropi i samo jednom su uspjeli da preskoče prvu prepreku. To je bilo 2008. kada su u prvom kolu EHF kupa savladale Garadag Baku.

Direktor banjalučkog kluba Darko Savić istakao je u najavi meča da će se svi u Borcu potruditi da budu dobar domaćin te da je za subotu angažovan turistički vodič kako bi gosti što bolje upoznali grad.

Ekipu sa Kipra dočekao je i predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević koji je gostima uručio prigodne poklone.

Dodajmo i to da je u susret ovom meču ŽRK Borac obnovio sponzorski ugovor sa Fabrikom obuće Bema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije