Rukomet

Rukometašima iz Arilja zabranjen ulazak na KiM

Rukometašima iz Arilja zabranjen ulazak na KiM
Foto: Facebook/Rukometni Klub Arilje | Rukometašima iz Arilja zabranjen ulazak na KiM

Članovi Rukometnog kluba Arilje vraćeni su danas sa prelaza Jarinje sa KiM gdje je trebalo da odigraju utakmicu sa RK Trepča u Sjevernoj Mitrovici, saopštio je taj rukometni tim.

Utakmica odloženog 9. kola Prve lige Zapad gupa B između RK Trepča - RK Arilje zakazana za danas u 15 časova nije bila odigrana u zakazanom terminu, jer su rukometaši Arilja zadržani, a zatim i vraćeni sa prelaza Jarinje, prenosi Kosovo onlajn.

Kako se navodi u saopštenju kluba, obrazloženje koje su dobili je da i drugim sportskim ekipama nije dozvoljen ulazak i da se unaprijed mora poslati zahtjev Ministarstvu sporta u Prištini na odobrenje.

"Očekujemo odluku Rukometnog saveza centralne Srbije o odigravanju ove utakmice na neutralnom terenu ili registrovanje sluzbenim rezultatom", dodaje se u saopšptenju.

Šef stručnog štaba RK Trepča Branko Jakšić u izjavi za Kosovo onlajn rekao je da je zatečen odlukom kosovske policije, s obzirom na to da se prvi put desilo da sportisti budu vraćeni.

"Sve ekipe su do sada normalno dolazile. Policajci su videli sportsku opremu u kombiju, nakon čega je jedan od policajaca bio i neprijatan. Čak je u jednom trenutku počeo i da maše policijskim lisicama i da preti da će zvati javnog tužioca, kako bi uhapsio rukometaše", rekao je Jakšić.

Napominje i da sport nikada ne treba da se miješa sa politikom.

"Ovo je katastrofa šta se dešava. Mi se ne mešamo u politiku, ali sport je sport. A, ovo više nije sport. Posle ovoga, ništa ne može više da me iznenadi. Još samo da nam zabrane da ne možemo da pređemo u Srbiju. Srvarno ne znam šta da kažem. Sport i politika ne idu zajedno", zaključio je Jakšić.

Kancelarija za KiM: Odluka kosovske policije neshvatljiva

Kancelarija za KiM saopštila je večeras da je neshvatljiva je i nedopustiva odluka kosovske policije da danas zabrani rukometašima Rukometnog kluba Arilje ulazak na teritoriju KiM i odigravanje meča sa RK Trepča u Kosovskoj Mitrovici.

''Riječ je o anticivilizacijskom činu kojim se umjesto vrijednosti sportskog duha i fer pleja, od strane Prištine nameće politika zabrana i barijera. Apsurdno je i potpuno netačno obrazloženje koje je dato rukometašima iz Arilja na administrativnom prelazu - da nijedan sportista iz centralne Srbije ne može ući na teritoriju KiM ukoliko prethodno o tome ne zatraži dozvolu takozvanog Ministarstva sporta u Prištini'', navodi se u saopštenju Kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije