Rukomet

SEHA izbacila Vardar sa Fajnal fora

SEHA izbacila Vardar sa Fajnal fora
Foto: FOTO SEHA | SEHA izbacila Vardar sa Fajnal fora

Regionalna SEHA Gazprom liga odlučila je da Vardar neće učestvovati na Fajnal-foru koji počinje sutra u Zadru, iako je to pravo izborio na terenu već će to biti PPD Zagreb.

Kao razlog za ovu odluku navedeno je da je na posljednjem testiranju na Kovid -19 utvrđeno da je jedan od igrača pozitivan na virus korona (golman Borko Ristovski).

Izvršni komitet SEHA je zbog toga cijelu ekipu is Skoplja izbacio iz završnice. Po regulativama u Hrvatskoj, uz Ristovskog bi u izolaciji morali biti svi sa kojima je bio u kontaktu a to praktično znači cijela ekipa.

"Izvršni komitet proverio je i analizirao trenutnu situaciju te pregledao dokumentaciju i preporuke. Složili smo se da zdravlje svih učesnika ne smije biti ugroženo", saopštila je između ostalog SEHA.

Njihovo mjesto zauzeo je PPD Zagreb zbog najboljeg učinka od svih poraženih četrtfinalista.

Očekivano, ovakav rasplet situcije naljutio je sve u Vardaru a posebno trenera Veselina Vujovića.

"Kakva sramota! Kažu da je pozitivan samo Borko, dok za sedmoricu igrača nije prošlo 14 dana od druge doze vakcine pa su kritični. Hteli smo da ponovimo test, ali nam nisu dali. Svi imamo PCR testove, tražili smo ih da ih ponovo naprave. Hteo sam da idem sa 11 igrača koji imaju potvrdu o vakcinaciji, ali nam nisu dozvolili", rekao je Vujović.

Tako će prvi polufinalni par činiti Meškov i PPD Zagreb a drugi Vesprem i Motor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije