Rukomet

Sara Majkić: Čast je igrati pred punim Borikom

Sara Majkić: Čast je igrati pred punim Borikom
Foto: N.N. | Sara Majkić: Čast je igrati pred punim Borikom

Banjaluka je još jednom pokazala da je grad sporta i rukometa.

Prvu utakmicu 3. kola EHF kupa između rukometašica Borca i Benfike (22:34) pratilo je oko 4.000 gledalaca, što je najviše u ovom takmičenju, a na tome im je čestitala i Evropska rukometna federacija (EHF).

“Čestitamo na spektakularnoj utakmici i pobjedi Benfike u Banjaluci, gdje je oboren rekord EHF Evrokupa sa 4.000 navijača", navedeno je na Fejsbuk stranici banjalučkog kluba.

Nikada ranije “osice” nisu igrale veću utakmicu u Evropi, ali ni pred većim brojem navijača, što će mladim rukometašicama ostati u vječnom sjaćanju. Kada je u pitanju rezultat, portuglski velikan je opravdao ulogu favorita i zakoračio u narednu rundu takmičenja. I ranije se znalo da je Benfika znatno kvalitetniji rival, ali u taboru Banjalučanki nemaju za čim da žale, jer su samim plasmanom u treću rundu ostvarile najveći evropski uspjeh.

“Prije svega, čestitam ekipi Benfike na pobjedi, sigurno da je pobjeda zaslužena. Mi smo pružile svoj maksimum i nadamo se da je publika uživala. U nedelju igramo revanš u Lisabonu, potrudićemo se da ispravimo neke greške što smo pravili i da još jednom pokažemo da smo zasluženo došli do 3. kola”, kaže za “Nezavisne” prvotimka Banjalučanki Sara Majkić (21).

Mlada rukometašica koja već dvije godine nosi dres Borca bila je oduševljena onim što je vidjela u “Boriku”. Teško je da će se u skorije vrijeme ponoviti atmosfera na jednoj ženskoj rukometnoj utakmici o kojoj se priča i van granica BiH. Podršku “osicama” pružili su i popularni “Lešinari” koji su od prvog minuta davali podršku banjalučkim damama.

“Hvala navijačima što su došli u velikom broju da nas podrže i što su navijali čitavu utakmicu. Meni je, kao i mojim saigračica čast što smo imale priliku igrati pred punim “Borikom” i ovo je jedno veliko iskustvo za svaku od nas. Željela bih da pohvalim organizaciju gdje sve zasluge idu direktoru Darku Saviću, vjerujem da su svi uživali. Svaka od nas imala je neku pozitivnu tremu prije početka utakmice”, ističe Majkićeva.

Banjalučanke već u srijedu igraju zaostali susret Premijer lige BiH protiv Mire iz Prijedora, a zatim ih čeka za vikend revanš protiv Benfike.

“U nastavku sezone se nadamo boljim igrama u Premijer ligi. Protiv Mire očekujem pobjedu. Cilj nam je da svaku utakmicu odigramo što bolje i da pružimo maksimum, a rezultat će doći”, zaključila je Sara Majkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije