Rukomet

Saša Puljizović o dolasku u Borac: Sve je u vakuumu, ništa se ne zna

Saša Puljizović o dolasku u Borac: Sve je u vakuumu, ništa se ne zna
Foto: N.N. | Saša Puljizović o dolasku u Borac: Sve je u vakuumu, ništa se ne zna

Razgovarao sam s trenerom Borca Mirkom Mikićem i na tome je sve ostalo. Bilo bi neozbiljno da nešto više kažem, u narednom peridu znaće se više po pitanju nastavka moje karijere, rekao je sjajni rukometaš iz Dervente i dugogodišnji bh. internacionalac Saša Puljizović (30).

U aktuelnom bh. prvaku ne kriju da u svoje redove žele dovesti bivšeg rukometaša Dervente, Partizana, Gračanice, Gradačca, koji je tokom karijere nastupao još u Austriji, Turskoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji, Švedskoj i na kraju u finskom Koksu, s kojim je prethodne dvije sezone igrao Ligu šampiona. Povremeni reprezentativac BiH marljivo radi i trenira u rodnoj Derventi, gdje čeka najbolju ponudu za nastavak karijere.

"Završio sam epizodu u Finskoj. Iza mene su dvije sjajne godine u ekipi Koksa i igranje Lige šampiona, u kojoj smo napravili više od očekivanog, pobijedili neke rivale koji imaju pet puta veći budžet (Visla, Sporting). Odlučio sam da je vrijeme za nove izazove. Planiram korak više u karijeri, ponuda ima, iako je ova situacija s virusom korona mnogo toga promijenila", kaže Puljizović.

Naš sagovornik je priznao da je imao kontakte s ekipom Borca te da su mu se svidjeli planovi koje mu je iznio trener Mikić, ali i da je zasad sve ostalo na razgovoru, iako su pojedini mediji objavili da je njegov transfer gotovo završena stvar.

"Nemam šta puno da kažem još na tu temu. Mikić je mlad i ambiciozan trener, obavili smo jedan razgovor i na tome je zasad ostalo. Imao sam ponuda, neke sam odbio, ne želim da napravim neki pogrešen korak, jer smatram da sam u najboljim rukometnim godinama. Želim još da napredujem i da potvrdim ono što sam dosad ostvario. Nalazimo se u ludoj situaciji, sve je u nekom vakuumu i neizvjesnosti", ističe dugogodišnji bh. internacionalac.

Iskusni rukometaš, koji je već dosta napravio u karijeri, naglašava da su sportisti posebno iz malih sredina primorani da odu negdje vani kako bi obezbijedili sebi i porodici egzistenciju.

"Mi koji igramo vani uvijek žudimo za povratkom kuću. Ja sam dosta vezan za porodicu, ali isto tako sam svjestan da posebno sada pri odabiru nove sredine ne bih smio dozvoliti da u ovim godinama napravim pogrešan korak. Još jednom kažem, situacija je specifična, ne zna se praktično ništa", kaže velika ovosezonska želja Banjalučana.

Za kraj, ambiciozni Dervenćanin se nada da će svojim igrama i u budućnosti steći naklonost selektora BiH Bilala Šumana i zaslužiti poziv među "zmajeve".

"Meni je dječački san bio da zaigram za reprezentaciju svoje zemlje. To sam svojim igrama u Ligi šampiona i zaslužio, bio sam tu s momcima kompletne pripreme do Evropskog prvenstva i bilo mi je zadovoljstvo biti član tog tima. Nadam se da će i u narednom periodu zaslužiti poziv", zaključio je tridesetogodišnji Saša Puljizović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije