Rukomet

Sigurdson odveo Hrvatsku u Pariz

Sigurdson odveo Hrvatsku u Pariz
Foto: Tanjug/AP | Sigurdson odveo Hrvatsku u Pariz

Rukometaši Hrvatske nisu uspjeli da se umješaju u borbe za medalju na šampionatu Evrope. Čelnici Saveza, su odlučili da promjene selektora, stigao je Islanđanin Dagur Sigurdson, a promjena je urodila plodom jer je Hrvatska izborila plasman na Olimpijske igre.

Hrvatska je na kvalifikacionom turniru slavila protiv Austrije, selekcije koja je zagorčala život Hrvatima na Evropskom prvenstvu sa 36:29, a zatim su pobijedili i domaćina turnira, selekciju Njemačke sa 33:30 (16:10).

Prevagu na tasu Hrvatske donijeli su Ivan Martinović sa osam, Mario Šoštarić i Domagoj Duvnjak sa po pet, Marin Jelenić sa četiri gola. Kod Njemačke, Reners Usins je postigao osam, Janik Kohlbaher pet, Lukas Zerbe četiri gola.

Hrvatska je siguran putnik na Olimpijske igre. U posljednjem kolu će odmjeriti snage sa selekcijom Alžira, dok će drugi putnik u Pariz biti poznat poslije duela između Njemačke i Austrije.

Za mjesto na Olimpijskim igrama bori se i selekcija Slovenije, na turniru u Španiji. Slovenci su u dobroj situaciji. Dobili su Brazil, a izgubili od Španije. Ukoliko ne bude iznenađenja, odnosno, ukoliko u posljednjem kolu Španija ne izgubi od Brazila, a Slovenija opravda ulogu favorita protiv Bahreina, selekcije Slovenije i Španija bi stigle do Pariza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije