Rukomet

Skopljak: Nismo najbolji, ali zasluženo smo prvi

Skopljak: Nismo najbolji, ali zasluženo smo prvi
Foto: N.N. | Skopljak: Nismo najbolji, ali zasluženo smo prvi

Pred rukometašima Vogošće su tri ključne utakmice nakon kojih će se znati da li trenutni lider Premijer lige BiH može ostati na prvom mjestu. Ukoliko prebrode naredne utakmice, Vogošćani će biti na pragu istorijskog uspjeha i osvajanja prve šampionske titule u istoriji kluba.

Izabranici Senada Skopljaka nakon 16. kola trenutno imaju četiri boda viška u odnosu na Izviđač, a sedam više od trećeplasiranog Zrinjskog, dok aktuelnom prvaku BiH bježe velikih 12 bodova. Upravo su Banjalučani naredni protivnik lideru bh. prvenstva.

"Subotnji derbi nije nikakva prekretnica. Slijedi nam serija od tri teške utakmice i ukoliko njih prebrodimo, onda možemo govoriti o nekoj prekretnici. Presudne su utakmice protiv Borca, Maglaja i Zrinjskog i ukoliko nakon toga održimo trenutnu razliku u odnosu na Izviđač, kojem kasnije gostujemo, onda bismo bili blizu cilja", kaže strateg Vogošće Senad Skopljak.

Pod njegovom palicom Vogošća igra sjajno ove sezone, a skor od 13 pobjeda i svega jednim remijem i porazom stavio ih je u ulogu prvog favorita za titulu.

"Nama su ambicije bile da budemo među četiri najbolje ekipe. Iznenadili smo kompletnu javnost, a sada kada smo se popeli na vrh postoji pritisak, ali učinićemo sve da ovdje i ostanemo. Mi po kvalitetu nismo najbolji u BiH, možda smo treći-četvrti, ali igramo dosta dobro, imamo kontinuitet i zasluženo smo na prvom mjestu. Po mom rangiranju, Zrinjski ima najperspektivniju i najbolju ekipu u ligi", smatra sjajni strateg, jedan od najzaslužnijih za dosadašnje postignute rezultate njegovih izabranika.

Prvi u nizu derbija odigraće u subotu protiv Borca, koji nije dobro krenuo u drugi dio sezone. Dva poraza od Maglaja i Zrinjskog čini se da su izbacila Banjalučane iz trke za naslov.

"Borac teško može biti šampion. Ipak, radi se o klubu s tradicijom, sigurno je da neće doći sa bijelom zastavom, već će pokušati svi da pruže jak otpor kako bi popravili utisak nakon poraza od Zrinjskog", tvrdi Skopljak.

Utakmica je u subotu, s početkom u 19.30, u dvorani "Amel Bečković", a Banjalučani ističu da im je ovo najteže gostovanje u sezoni.

"Očekuje nas težak zadatak. Pokušaćemo da odigramo što bolje i popravimo utisak iz prethodna dva meča. Ako bude moguće, ostvarićemo dobar rezultat i napraviti iznenađenje, s obzirom na to da je Vogošća jedina neporažena ekipa u BiH na svom terenu. Samo uz maksimalan angažman možemo napraviti željeni iskorak", istakao je Bojan Unčanin, trener Borac M:tela.

Osim derbija u Vogošći, u preostalim utakmicama 17. kola u subotu sastaju se: Slavija - Derventa (18), Bosna (V) - Sloga (19), Izviđač - Bosna (S) (19), Kakanj - Goražde (19), Zrinjski - Maglaj (19.30). Slobodna je ekipa Konjuha.

Grude gost Neretve

Utakmicama 15. kola u subotu i nedjelju se nastavlja Premijer liga BiH za rukometašice. Vodeće Grude gostuju kod ekipe Neretve, gdje će pokušati upisati novu pobjedu. Parovi, subota: Katarina - Bihać (17), Dubica - Ilidža (18), Krivaja - Izviđač (19), Hadžići - Mira (19), Neretva - Grude (20), nedjelja: Goražde - Jedinstvo (19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije