Rukomet

Slavlje Nijemaca u Bugojnu, BiH za EP protiv Austrije

Slavlje Nijemaca u Bugojnu, BiH za EP protiv Austrije
Foto: RS BiH | Slavlje Nijemaca u Bugojnu, BiH za EP protiv Austrije

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Bugojnu od selekcije Njemačke u okviru petog kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

 Nijemci su opravdali ulogu favorita i slavili rezultatom 26:24. „Zmajevi“ koji su bili oslabljeni neigranjem Marka Panića dobro su se držali u prvom dijelu koje je završeno rezultatom 15:15.U nastavku je takođe viđena velika borba. Ipak, gosti su uspjeli nekako u finišu da slome otpor pulena Ivice Obrvana i upišu petu pobjedu. Imali su domaći napad za poravnanje u posljednjoj minuti, ali su bili neprecizni.

U redovima BiH istakao se Josip Perić sa šest pogodaka, dok je Benjamin Burić imao 11 odbrana. Najefikasniji u redovima Njemačke bio je Marsel Širel sa deset golova. Pred bh. rukometašima je sada utakmica odluke koja će odlučiti putnika na Euro protiv Austrije u Gracu. Taj susret igra se u nedjelju. Za odlazak na EP „zmajevima“ će biti potrebno da ne izgubi od Austrijanaca, mada postoje neke kalkulacije i da sa porazom mogu proći dalje.

Poredak u grupi 2: Njemačka 10, BiH 4, Austrija 2 (-1), Estonija 2 (-1). Treba istači da je Srbija kvalifikacije završila pobjedom protiv Grčke (27:25), čime su potvrdili prvo mjesto u grupi 1 sa 10 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije