Rukomet

Sloboda potpisala ugovore sa sedam mladih igrača

Sloboda potpisala ugovore sa sedam mladih igrača
Foto: RK Sloboda | Sloboda potpisala ugovore sa sedam mladih igrača

Rukometni klub Sloboda potpisao je ugovore sa sedam mladih rukometaša iz svog omladinskog pogona, odnosno za igračima iz generacije 2004. koji su viceprvaci BiH.

Višegodišnje ugovore potpisali su: Amir Imamović, Renato Čajić, Ismar Bajrić, Tarik Okanović, Mirza Muhedinović, Eldin Vuković i Jasmin Nurkanović.

Iz tuzlanskog kluba su istakli da ovim potezom pokazuju da misle na igrače iz vlastitog pogona koji u budućnosti treba da čine okosnicu kluba.

''Polako se ispunjava naš plan u kojem svake godine želimo promovisati igrače iz vlastitog omladinskog pogona. Mišljenja sam da je ovo od velikog značaja za momke jer će kao 16-godišnjaci trenirati i igrati sa možda najkvalitetnijim igračima u BiH koji su ove godine dovedeni u redove RK Sloboda i sa sigurnošću tvrdim da će dosta toga naučiti. Ovo je proces u koji ćemo uložiti znanje, strpljenje, puno rada i probati stvoriti sve uslove koji su potrebni našoj djeci da izrastu, prije svega u dobre ljude i kvalitetne rukometaše”, rekao Mirza Bulić, sportski direktor Slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije