Rukomet

Slobodan Gavranović posjetio rukometnog velikana: Borac je brend Banjaluke

Slobodan Gavranović posjetio rukometnog velikana: Borac je brend Banjaluke
Slobodan Gavranović posjetio rukometnog velikana: Borac je brend Banjaluke

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Slobodan Gavranović posjetio je danas Rukometni klub Borac M:tel i tom prilikom izjavio da će grad i dalje, u skladu sa svojim mogućnostima, podržavati bivšeg evropskog šampiona.

Gavranovića su u klupskim prostorijama dočekali predsjednik Upravnog odbora "crveno-plavih" Igor Babić, potpredsjednik Milan Radović, sportski direktor Goran Malić te član UO Dragan Petrović.

"Borac je brend grada Banjaluke i o njegovim uspjesima ne treba trošiti riječi. To je već ispričana priča. Moramo da gledamo naprijed, odnosno, moramo da stvorimo sve preduslove kako bi Borac ponovo postizao vrhunske rezultate. Treba stvoriti pretpostavke da Borac ima dobru bazu, od osnovnih i srednjih škola do klubova. Znam da su finansije najveći problem našeg sporta, ali nije sve u novcu. To su kroz istoriju potvrdile mnoge generacije Borca koje su pronosile slavu svog kluba i grada", istakao je Gavranović, kojem je Igor Babić uručio Borčev dres sa brojem 1.

Gavranović, koji je u posjetu našem velikanu došao u društvu predsjednika Rukometnog saveza Banjaluke Zdravka Josipovića, dodao je da je prioritet osnivanje gradskog sportskog saveza.

"Banjaluka trenutno nema tijelo koje se bavi strategijom razvoja sporta i zato ćemo vrlo brzo formirati gradski sportski savez, koji će u jednu ruku biti nasljednik bivše SOFKE. Već smo dobili saglasnost granskih sportskih saveza tako da će ta ideja vrlo brzo biti sprovedena u djelo. Odmah nakon toga treba napraviti detaljnu strategiju razvoja sporta u Banjaluci", naveo je Gavranović i istakao da treba ozbiljno razmišljati i o formiranju Sportskog društva Borac:

"Klubovi bi zajedničkim radom uživali mnoge beneficije i o tome vrijedi razmišljati."

Predsjednik Skupštine grada Banjaluke rekao je i da će od Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske tražiti značajniju podršku za klubove prve kategorije.

"Tražićemo drugi tretman, jer oni ne afirmišu samo grad Banjaluku, već i Republiku Srpsku. Isto tako, Zakon o sportu mora da se mijenja", jasan je Gavranović.

Prvi čovjek Borac M:tela Igor Babić zahvalio je Gavranoviću na podršci.

"Trudimo se koliko možemo da na najbolji način promovišemo grad Banjaluku. Problema uvijek ima, uglavnom su oni vezani za finansije, ali pokušaćemo i sa ovim što imamo da postignemo što bolje rezultate, kako u Evropi tako i na domaćoj sceni", rekao je Babić i dodao:

"Borac je jedan od simbola Banjaluke i to treba da njegujemo. Naša je želja da Borac vratimo na šampionske staze, da se u našem gradu igra Liga šampiona. To ne možemo postići preko noći, za to treba vrijeme. Taj projekat će biti realizovan u narednih četiri-pet godina. I za to su potrebni određeni preduslovi, prije svega da izađemo iz ekonomske krize, da bi privredni subjekti mogli investirati u sport."

220.000 maraka dobio je Rukometni klub Borac M:tel od grada Banjaluke za ovu takmičarsku sezonu.

Poništen konkurs

Konkurs za direktora Rukometnog kluba Borac M:tel, koji je objavljen 8. septembra, je poništen. Kako nam je rekao Igor Babić, prvi čovjek kluba, takva odluka je donesena jer u konkursu nije ostavljeno dovoljno vremena da se svi zainteresovani kandidati prijave."Uskoro će biti raspisan novi, koji će važiti minimalno tri sedmice", istakao je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije