Rukomet

Sloga i Peking podižu zavjesu u Doboju

Sloga i Peking podižu zavjesu u Doboju
Foto: N.N. | Sloga i Peking podižu zavjesu u Doboju

Rukometaši domaće Sloge i Univeziteta Peking Sport danas (17.30) će početi takmičarski program Međunarodnog TV turnira šampiona "Doboj 2019".

Ove godine program 51. izdanja nadaleko poznatog rukometnog turnira biće održan od 20. do 24. avgusta na saniranom Stadionu sportskih igara.

Kao i prethodnih godina učestvovaće osam ekipa, koje su podijeljene u dvije grupe - u Grupi A su, osim Sloge i Pekinga, još švajcarski Krins i Rabotnik iz Sjeverne Makedonije, dok Grupu B čine Izviđač iz Ljubuškog, Tatran Prešov iz Slovačke, koji brani titulu osvojenu prošle godine, te Vojvodina i francuski Šartr.

Iz Izvršnog odbora turnira ranije je navedeno da je finansijska konstrukcija ovogodišnjeg turnira procijenjena na 250.000 KM, od čega je 150.000 KM predviđeno za smještaj, 70.000 KM za nagrade, a ostalo za prateće troškove. Pobjednik turnira dobiće 10.000 evra, drugoplasirana ekipa 7.500, a trećeplasirana 5.000.

Organizatori turnira ističu da su na vrijeme obavili sve pripreme i da je, što se njih tiče, rukometna smotra mogla bez problema da počne i mnogo ranije.

"Mi smo svoj posao odradili mnogo prije roka i sada na scenu stupaju ekipe. Svi timovi su potvrdili da dolaze u najjačim sastavima, što je veoma značajno za kvalitet ovog turnira, ali i ljepotu mečeva. Uz njih, svoj dolazak su najavili i mnogi legendarni rukometaši koji su u svoje vrijeme igrali na turniru, a među njima su i Veselin Vujović te Vasile Stinga, koji je i počasni član Organizacionog odbora ove manifestacije", kazao je Enes Suljkanović, predsjednik Izvršnog odbora turnira.

Svečano otvaranje Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2019" predviđeno je za 17 časova na Stadionu sportskih igara u ovom gradu, a uvod u ovu sportsku manifestaciju je bila "Parada sporta", na kojoj će učestvovati sportski klubovi s područja grada.

Nakon "Parada sporte" u Doboju se održava muzičko-zabavni program, u okviru kojeg nastupa rok grupa "Atomsko sklonište". Osim turnira biće održan i seminar rukometnih trenera iz BiH, na kojem će učešće uzeti i neki treneri iz ekipa učesnika. Za danas je zakazana i sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, na kojoj će biti izvučeni takmičarski brojevi za predstojeću sezonu Premijer lige BiH za rukometaše i rukometašice.

Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. i u zvaničnom je kalendaru Evropske rukometne federacije (EHF).

Raspored turnira, utorak, 17.30: Sloga - Peking, 19.15: Tatran - Izviđač, 21: Rabotnik - Krins, četvrtak, 17.30: Krins - Peking, 19.15: Tatran - Vojvodina, 21: Izviđač - Šartr, petak, 17.30: Šartr - Vojvodina, 19.15: Sloga - Krins, 21: Rabotnik - Peking, subota, 10: za sedmo mjesto, 12: za peto mjesto, 18: za treće mjesto, 20.30: finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije