Rukomet

Slovenci razmišljaju o povlačenju sa EP u Hrvatskoj

Slovenci razmišljaju o povlačenju sa EP u Hrvatskoj
Foto: Ilustracija | Slovenci razmišljaju o povlačenju s EP u Hrvatskoj

Čelnici slovenačkog rukometnog saveza poslije utakmice Slovenije i Njemačke (25-25) razmišljaju o povlačenju sa Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, piše "delo.si".

Imali su pobjedu u rukama, a onda su sudije Mazeika i Gatelis omogućili evropskim prvacima sedmerac za spas od poraza. 

Glavni sekretar Goran Cvijević nije birao riječi poslije događanja u zagrebačkoj Areni.

"Ono što se događa u ovoj godini je otišlo preko granica zdravog ukusa. Mi ozbiljno razmišljamo o odlasku s takmičenja, iako smo s druge strane svjesni svih posljedica koje bi mogle dočekati naše sljedeće generacije. Potrebno je napraviti rez, do sada smo uvijek tiho i bez komentara pokušavali riješiti stvari, ali ovaj put sve je otišlo preko granice", rekao je.

Slovenci su uložili žalbu.

"RZS je odmah podnio žalbu poslije utakmice zbog sudijskih odluka. U skladu s pravilima po kojima se krše dvije tačke. Kaznili su krivog igrača, Vlahu Bagotinšeka, koji je dobio crveni karton. Igrač bi trebalo da se kazni sa dvije minute isključenja i time bi se cijela akcija ponovila", rekao je tim menadžer slovenačke reprezentacije Uroš Mohorič.

Podsjećamo, sudije su u provjeri vidjele da je sve u redu kod brzog izvođenja centra slovenačkog gola na kraju utakmice pri rezultatu 25-24 za Sloveniju, ali do kraja su bile tri-četiri sekunde i Nijemci su trčali da izvedu loptu s centra. I tu je slovenački pivot Blagotinšek napravio nešto što nije trebao.

Ušao je u krug centra, što ne smije, i zalijepio "bananu" njemačkom igraču, umjesto da jednostavno stane izvan centra, podigne obje ruke u blok i utakmica bi bila gotova. 

(24Sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije