Rukomet

Smijenjen predsjednik Partizana

Smijenjen predsjednik Partizana
Foto: RK Partizan | Smijenjen predsjednik Partizana

Predsjednik rukometnog kluba Partizan Željko Perkunić, na vanrednoj sjednici Skupštine Asocijacije rukometnih klubova Superlige (ARKUS), razriješen je funkcije mjesta člana Upravnog odbora zbog neprimjerenog ponašanja prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Perkunić se pojavljuje na snimklu, gdje je sa grupom pristalica Partizana nepristojno skandirao predsjedniku Vučiću, a prilikom gostovanja košarkaša u Kaunasu.

Kako se navodi, Asocijacija rukometnih klubova Superlige najoštrije osuđuje neprimjereno ponašanje predsjednika rukometnog kluba Partizan.

"Nedopustivo je da se na takav način i bez trunke odgovornosti odnosi bilo koji nosilac javne ili društveno odgovorne funkcije prema Republici Srbiji i njenim legitimno izabranim organima, a naročito ne prema predsjedniku Aleksandru Vučiću, koji je između ostalog dao izuzetan doprinos u opredjeljivanju sredstava u posljednje tri godine, zahvaljujući čemu su mnogi klubovi uspjeli da održe egzistenciju ili da značajno unaprijede rad",  poručuju iz ARKUS-a.

Članovi Skupštine, koji su pristupili glasanju, bili su jednoglasni u osudi neprimjerenog ponašanja i odluci da dosadašnji član Upravnog odbora bude smijenjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije