Rukomet

Španci, Nijemci i Šveđani na EP u rukometu

Španci, Nijemci i Šveđani na EP u rukometu
Španci, Nijemci i Šveđani na EP u rukometu

Rukometaši Španije, Njemačke i Švedske prve su selekcije koje su obezbijedile učešće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj 2018. godine.

Sve tri selekcije imaju maksimalan učinak, a plasman na Euro su izborile nakon pobjeda u 4. kolu protiv Austrije, Slovenije i Rusije.

"Crvena furija" je i po drugi put savladala Austriju (35:24), što je ishod koji su najviše priželjkivali u BiH, koja se nalazi u Grupi 3. Nijemci su u Grupi 5 nakon "Stožica" i na domaćem terenu porazili Sloveniju (25:20) koja će vizu za Hrvatsku tražiti protiv Portugala i Švajcarske.

Veliku pobjedu u Grupi 6 ostvarila je Crna Gora, koja je savladala Slovačku 31:30 i tako zasjela na drugu poziciju koja vodi na EP. U preostala dva kola Crnogorce očekuju dueli sa Švedskom, koja je već obezbijedila prvo mjesto, te Rusijom.

U preostalim utakmica 4. kola postignuti su sljedeći rezultati, Grupa 4: Češka  Ukrajina 32:25, Grupa 6: Švedska  Rusija 25:21, Grupa 7: Francuska  Norveška 28:24. Sinoć su odigrani preostali mečevi 4. kola, a BiH je savladala Finsku rezulatom 34:23.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije