Rukomet

Spektakl u Gornjem Vakufu, stiže neporaženi Borac

Spektakl u Gornjem Vakufu, stiže neporaženi Borac
Foto: N.N. | Spektakl u Gornjem Vakufu, stiže neporaženi Borac

Nakon slobodnog vikenda, rukometni premijerligaši se vraćaju u akciju već u srijedu kada se igraju utakmice 23. kola.

Na rasporedu je nekoliko zanimljivih mečeva, ali izdvaja se onaj u Gornjem Vakufu između Sloge i vodećeg Borca.

U Gornjem Vakufu već danima vlada euforija povodom dolaska neporažene ekipe Borca. Ulaznice se već odavno rasprodate, a domaći najavljuju spektakl, ali i nadaju se pobjedi koja bi ih približila cilju, a to je opstanak u elitnom rangu bh. rukometa. S druge strane, crveno-plavi imaju veliku prednost u odnosu na konkurente, trenutna nad drugoplasiranom Slobodom iznosi šest bodova, s tim da Banjalučani imaju dvije utakmice manje. S eventualnom novom pobjedom, izabranici Mirka Mikića bi vjerovatno stavili tačku na fenomenalnu sezonu koju igraju iznad svih očekivanja.

“Očekujemo jednu jaku i napetu utakmicu do samog kraja. Nadam se da će i ovog puta dvorana biti puna i da će biti sjajna atmosfera. Mi idemo da odigramo najbolje što znamo i da ispoštujemo dogovor sa trenerom. Mislim da smo trenutno u odličnoj formi i da smo spremni, kako mentalno, tako i fizički”, kaže golman Borca, Berin Brkić.

U taboru Borca i dalje ne žele prihvatiti činjenicu da su skoro pa stavili ruke na šampionski pehar. Igraju od utakmice do utakmice, a sada ih zanima samo kako će odigrati protiv Sloge. Ovaj meč imao je lijepu uvertiru nakon što je Borac prihvatio zahtjev Sloge o pomjeranja termina utakmica kako bi domaći navijači i igrači mogli iftariti, pa doći na utakmicu.

“O tituli još ne razmišljamo. Cilj nam je da iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu sve više napredujemo. Večeras idemo da damo svoj maksimum i odigramo najbolje sto možemo”.

Drugoplasirana Sloboda je ranije savladala Krivaju (40:30) i tako došla na minus 6 u odnosu na lidera. Od ostalih današnjih mečeva izdvaja se onaj između Vogošće i Leotara, dok derbi donjeg dijela tabaele u Visokom igraju dvije Bosne. Parovi 23. kola: Konjuh – Gradačac (18.00), Gračanica – Sloga (D) (18), Bosna (V) – Bosna (S) (20.45), Izviđač – Iskra (18.30), Vogošća – Leotar (20), Sloga (GV/U) – Borac (20.45). Ranije su igrali Sloboda – Krivaja 40:30. Slobodna je ekipa Maglaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije