Rukomet

Srbija prokockala šanse, važna pobjeda Brazila

Srbija prokockala šanse, važna pobjeda Brazila
Foto: Tanjug/AP | Srbija prokockala šanse, važna pobjeda Brazila

Rukometaši Srbije poraženi su od Brazila 22:24 u Berlinu, u trećem kolu Grupe A Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

Ključni meč za obe selekcije kako bi zadržale šanse za dalji plasman pripao je Brazilu zahvaljujući nerezonskim greškama bekova Srbije u prelomnim trenucima meča.

Najefikasniji su u ekipi Srbije sa po pet golova bili Radivojević i Marsenić. Četiri je dao Nemanja Ilić (dva sa sedmerca).

Srbija je iz prva dva meča sa Rusijom i Francuskom imala jedan bod, dok je južnoamerička selekcija bila bez poena nakon duela sa Francuskom i Njemačkom.

U napadu Srbije tokom prvog poluvremena nije funkcionisalo skoro ništa, dok je golman Brazila branio štošta srpskim bekovima.

Srbija je nizala greške u predaji lopte, bilo je i nervoze što se moglo vidjeti po broju tehničkih grešaka, a Brazilci su pritiskali i flasterima.

Povrh svega, momci u žutim dresovima su imali i šest golova prednosti, dok je srpska ekipa za prva 22, 23 minuta dala samo šest golova.

Od tog trenutka do završnice se razigrao Mijailo Marsenić, Bogdan Radivojević je dobro istrčao nekoliko puta i poslije jedne kontre na pola minuta do poluvremena je četvrtim golom smanjio zaostatak za Brazilom na 14:11.

Rival Srbije je imao šansu da posljednji napad poluvremena završi golom zahvaljujući padu koncentracije u odbrani srpske ekipe, ali je stativa spasla tim Nenada Peruničića.

Drugo poluvrijeme počelo je golom Mošića, a napad Srbije je bio brži. Međutim, Almeida je počeo da skida zicere, a igrači Srbije da gube loptu i Brazil je poslije deset minuta igre nastavka odmakao na 18:13.

Marsenić i Radivojević su iz kontri dali dva brza gola i pokazali da bi to trebalo da bude recept za nastavak meča.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije