Rukomet

Stadion razlog spora RK Sloga i TV turnira šampiona u Doboju

Stadion razlog spora RK Sloga i TV turnira šampiona u Doboju
Stadion razlog spora RK Sloga i TV turnira šampiona u Doboju

Stadion sportskih igara u Doboju je predmet prepucavanja Rukometnog kluba Sloga i Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona, zbog čega trpe mladi rukometaši koji su donedavno trenirali u ovom sportskom zdanju, a sada nemaju gdje.

Rukovodstvo Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona stavilo je katanac na kapiju stadiona i zabranilo korištenje pionirima, kadetima i juniorima Sloge, dok klub ne izmiri dugovanja za zakup.

"Nemamo drugi prostor, jer dvoranu Srednjoškolskog centra koristi prvi tim Sloge. Zašto Fudbalski klub Sloga ne plaća zakup fudbalskog stadiona? Zašto bi RK Sloga plaćao zakup rukometnog stadiona? Mi platiti nećemo ništa", izričit je Vojislav Rađa, predsjednik Skupštine RK Sloga.

On tvrdi da klub nije potpisao ugovor o korištenju stadiona sa Međunarodnim rukometnim TV turnirom šampiona, kojem je Gradska uprava dala na upravljanje stadion, te da nemaju na osnovu čega da im šalju fakture. Enes Suljkanović, predsjednik Izvršnog odbora Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona, pak tvrdi da je sve dogovoreno i da Uprava Sloge ima obavezu da plati dug od oko 1.800 KM.

"Sve je dogovoreno sa dotičnim gospodinom (Vojislavom Rađom), koji hoće medijsku pažnju, a ja mu je ne bih davao. To je nesuvislo komentarisati, davati nekom pažnju, i prostor za neke koji svoje frustracije i nerad pokušavaju prebaciti na neki drugi teren, na instituciju", kaže Suljkanović.

On tvrdi da se "potenciranjem ove teme pokušava skrenuti pažnja javnosti sa problema u koje je zapala Sloga, koja je ispala iz Kupa, ispašće iz Lige, a ni predsjednika kluba nema već dvije godine".

U polemiku o korištenju stadiona sportskih igara uključile su se i Dobojlije koje su na društvenim mrežama iznijele svoje mišljenje, ne samo o ovoj temi, nego i o stanju sporta u Doboju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije