Rukomet

Stanković: Početak sezone za RK "Sloga" nije mogao početi bolje

Stanković: Početak sezone za RK "Sloga" nije mogao početi bolje
Foto: N.N. | Stanković: Početak sezone za RK "Sloga" nije mogao početi bolje

Rukometaši dobojske Sloge na fenomenalan način otpočeli su novu sezonu. Osvojeni Kup Republike Srpske, šesti u istoriji, biće veliki vjetar u leđa Dobojlijama u nadolazećoj sezoni u kojoj će osim u domaćim takmičenjima nastupiti i na međunarodnoj sceni.

Sloga je do trofeja u Gradišci, koja je bila domaćin završnog turnira Kupa RS, stigla nakon što je slavila u dva neizvjesna susreta.

Prvo je u polufinalu savladan veliki rival Borac (28:27), a zatim u finalu ekipa Leotara (27:26).

Sjajan turnir u Gradišci odigrao je Vladimir Stanković, koji je na kraju proglašen za najboljeg igrača turnira.

Organizator i mozak tima Dejana Vasilića zajedno sa golmanom Milutinom Bogdanovićem predvodio je svoj tim do prvog trofeja u sezoni.

Protiv Borca je postigao osam golova, uključujući i onaj za pobjedu u finišu susreta, dok je protiv Trebinjaca sedam puta pogađao mrežu protivnika. 

"Početak sezone nije mogao biti bolji. Ima tu još dosta prostora za napredak i bolju igru, ali osvajanje Kupa RS će nam sigurno biti podstrek prije svega za nastupe u Evropi, pa onda u domaćem prvenstvu. Raduje me što su i mlađi igrači imali veću minutažu i osjetili dvije dosta jake utakmice koje su se odigrale na gol-razliku i bile neizvjesne do samog kraja. Takođe i moji zemljaci su dali veliki doprinos, ali ja znam koliko oni mogu i ovo je praktično ništa koliko će tek pokazati. Naš golman je bio na vrhuncu zadatka i ovim putem mu čestitam i na proglašenju za najboljeg golmana", kaže sjajni crnogorski internacionalac i dodaje:

"Nagrada za najboljeg igrača naravno da imponuje i svako priznanje me raduje, ali ja ostajem pri zemlji i idem dalje sa svojim saigračima i stručnim štabom u nove pobjede."

Sloga je prošle sezone bila veliki rival Izviđaču i Borcu u borbi za šampionsku titulu. Na kraju je osvojeno treće mjesto i obezbijeđen nastup na evropskoj sceni. Žrijeb im je za prvo kolo EHF Evropskog kupa dodijelio ekipu estonskog Viljandija.

 "Ambicije kluba su ove godine da što više minutaže dobiju mladi igraci, ali isto tako će se ići na pobjedu u svakom meču. Liga će biti dosta podjednaka, mislim da nema favorita ove sezone", zaključio je Stanković. 

Nova sezona Premijer lige BiH trebalo bi da počne 11. septembra, a Slogu na startu šampionata čeka gostovanje kod Leotara u Trebinju.

Ipak, početak sezone je neizvjestan. Kancelarija Rukometnog saveza BiH praktički ne radi, te je upitno hoće li do kraja sedmice biti završeni licenciranje i registracija igrača.

Realan scenarij je da prvenstvo bude prolongirano, što je postala tradicija u bh. rukometu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije