Rukomet

Stojanović, prva vedeta "Osica": Samo uživam i igram se na terenu

Stojanović, prva vedeta "Osica": Samo uživam i igram se na terenu
Foto: N.N. | Stojanović, prva vedeta "Osica": Samo uživam i igram se na terenu

Ja samo uživam i igram se na terenu, rekla je ovo Anđela Stojanović, prva vedeta ŽRK Borac i u ovom trenutku najdominantnija rukometašica Premijer lige BiH.

Rukometašice Borca nezadrživo grabe ka sedmoj šampionskoj tituli. Banjalučanke već u subotu imaju priliku da stave ruke na pehar. U goste im dolazi drugoplasirani tim Hadžića i u slučaju trijumfa "osice" će otići na velikih i čini se nedostižnih pet bodova prednosti četiri kola prije kraja. U taboru Banjalučanki vjeruju da će tako biti, kao i da će se na kraju osamiti po broju osvojenih šampionskih pehara u BiH (Grude imaju takođe šest titula)

Čelnici kluba su uoči ove sezone odradili sjajan prelazni rok, a dovođenje Anđele Stojanović (26) pokazalo se kao pun pogodak. Sjajna Crnogorka blista ove sezone, jednostavno je nezadrživa za protivničke igračice, a u kakvoj formi igra, govori podatak da je ove sezone postigla čak 167 pogodaka, što joj je još jednom donijelo status prvog strijelca lige.

"U subotu imamo derbi, gdje sve možemo riješiti već četiri kola pred kraj prvenstva. U ovom trenutku sve zavisi od nas, sve je u našim rukama. Ja sam na početku prije nego što ću i doći rekla svoj cilj i da dolazim po titule. Vjerovala sam u to i znala sam da dolazim u veliki i ozbiljan klub", ističe fantastična Podgoričanka i predvodnica ove generacije Borca.

"Osice" su sezonu prelomile prije nekoliko kola kada su u derbiju po drugi put ove sezone savladale ekipu Gruda, višestrukih uzastopnih šampionki, što je godinama unazad bila nemoguća misija. Time su pulenke Radeta Unčanina definitivno pokazale da su najbolja ekipa u BiH.

"Može se reći da je ta utakmica bila odlučujuća, biti ili ne biti. Sada sve to treba polako da privedemo kraju. Atmosfera je stvarno sjajna ne samo sad, nego od početka, to se vidi i po rezultatima, jer smo stvarno tim koji je kao jedno na terenu", naglasila je nekada mlada reprezentativka Crne Gore i dodala:

"Svojim igrama sam prezadovoljna, ali iskreno ću reći da je trener najviše zaslužan za ovakve partije."

Za kraj je poručila da trenutno ne razmišlja o eventualnom odlasku na kraju sezone, jer joj je fokus samo na utakmicama i ispunjavanju zacrtanih ciljeva. Sa Borcem je već osvojila Kup Republike Srpske, a vjeruje kako će do kraja osim šampionske titule, osvojiti i Kup BiH. Borac nakon 16 kola vodi na tabeli sa 27 bodova, Hadžići imaju 24, a Grude i Krivaja po 22. Derbi između Borca i Hadžića igra se u subotu u "Boriku" sa početkom u 14 sati.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije