Rukomet

Susret Republike Srpske i Srbije za istoriju

Susret Republike Srpske i Srbije za istoriju
Susret Republike Srpske i Srbije za istoriju

Atraktivne poteze Andree Lekić, Sanje Damnjanović, Dragane Cvijić, ali i drugih rukometašica, gromoglasnim aplauzima pozdravljalo je oko 1.000 gledalaca u banjalučkoj dvorani "Borik" tokom prijateljske i humanitarne utakmice selekcija Srbije i Republike Srpske.

Navijali su i za svjetskog vicešampiona Srbiju, koja je predvođena Sanjom Radosavljević (devet golova) slavila rezultatom 42:26 (22:7), i za Republiku Srpsku. Ime Marijane Bogojević ostaće zabilježeno jer je postigla prvi gol u prvoj utakmici seniorske reprezentacije Republike Srpske, ali i imena Lekićeve, Damnjanovićeve i Cvijićeve koje su prvo poluvrijeme igrale za Srbiju, a drugo za RS, na oduševljenje brojnih navijača. Lekićeva i Cvijićeva su sa po četiri gola bile najefikasnije u selekciji Srpske.

Sve rukometašice, kao i selektor RS Rade Unčanin i selektor Srbije Saša Bošković bili su oduševljeni što su bili akteri ove utakmice, a teren "Borika" bio je premali za sve koji su željeli da se fotografišu sa rukometašicama ili da uzmu autograme.

"Danas smo pisali istoriju, ovo je prvi nastup Srpske i bila sam deo obe ekipe. Otac mi je iz Prnjavora, tamo imam dosta rodbine i utakmica za mene ima posebnu draž", rekla je Lekićeva, najbolja rukometašica svijeta 2013.

Bošković je pozvao selekciju Republike Srpske da igra u Srbiji, a Unčanin je istakao:

"Publika je mogla da uživa u pravim potezima koji dugo nisu viđeni ni na susretima rukometaša. Naše djevojke su mogle dosta da nauče, i neka pokušaju da budu buduće reprezentativke Srbije, kakav je slučaj u odbojci i košarci."

Tanja Kekić, koja je igrala za RS, rekla je da joj je drago što je dosta ljudi došlo, te izrazila nadu da ovo neće biti jedino okupljanje RS i da će igrati turnire. Prijateljska utakmica imala je humanitarni karakter, a polovina od 1.550 KM, koliko je prikupljeno od prodaje ulaznice, biće proslijeđena za pomoć sestrama Tatjani i Milani Gajić, koje boluju od Laforine bolesti.

45

lopti poklonio je Rukometni savez Srbije Rukometnom savezu RS

Prijem kod Dodika

Milorad Dodik, predsjednik RS, organizovao je danas prijem za reprezentativke Republike Srpske i Srbije, a razmijenjeni su i prigodni pokloni. Svi su istakli da je ovo samo početak saradnje dva saveza i izrazili nadu da će ovakvih utakmica biti još.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije