Rukomet

Sve spremno za Kup RS za rukometaše, četiri ekipe se bore za trofej

Sve spremno za Kup RS za rukometaše, četiri ekipe se bore za trofej
Foto: pixabay.com/ilustracija | Sve spremno za Kup RS za rukometaše, četiri ekipe se bore za trofej

Sve je spremno za zvršni turnir Kupa Republike Srpske za rukometaše koji će se odigrati za vikend u Doboju saopšteno je iz Rukometnog saveza RS.

Prva polufinalna utakmica na programu je 12. sepetmbra od 17 časova kada će se sastati Sloga (Doboj) - Leotar (Trebinje), a od 19 časova igraće Borac m:tel (Banjaluka) - Lokomotiva (Brčko). Oba susreta će biti prenošena putem Facebook stranice Rukoemtnog saveza RS i na TV Simić.

Finale je na programu 13. septembra od 17 časova uz direktan prenos na RTRS.

"Sve je spremno za ovogodišnju završnicu Kupa Republike Srpske. Obezbijeđeni su pehari i medalje kao i novčane nagrade za pobjednika Kupa (2.000 KM) i poraženu ekipu u finalnom susretu (1.500 KM). Očekujemo da će ovo biti istinski rukometni sepktakl i siguran sam da će utakmice biti kvalitetne i zanimljive", izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i zahvalio se Željki Cvijanović, predsjednici Republike Srpske koja je i ovog puta prihvatila da bude pokrovitelj Kupa.

U nedjelju će od 11 časova biti održana sjednica Upravnog odbora RS RS, a dva sata kasnije izvještajna sjednica Skupštine.

"Dosta smo uradili za protekle dvije godine od kada je novo rukovodstvo na čelu sa mnom preuzelo brigu o Rukometnom savezu Republike Srpske. O svemu tome upoznaćemo članove Skupštine na kojoj ćemo, između ostalog, obaviti izmjene i dopune Statuta" rekao je Umičević.

Dodao je da od Vlade RS očekuje da novčano pomogne rukometni sport, sa akcentom na tri kluba koja su se našla u teškoj situaicji.

"To su Leotar iz Trebinja, Derventa i Slavija iz Istočnog Sarajeva koji su bili upitni za nastup u Premijer ligi BiH. Istrajaću u tome da od Vlade Republike Srpske dobijemo novčanu pomoć kako bismo značajnije pomogli sve naše klubove", istakao je Umičević.

On je dodao da je i sve spremno za završnicu Kupa Republike Srpske za rukometašice koja će se održati 19. i 20. septembra u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije