Rukomet

Svesrpski kup važna manifestacija

Svesrpski kup važna manifestacija
Foto: N.N. | Svesrpski kup važna manifestacija

Staša Košarac, predsjednik Rukometnog kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva naglasio je na konferenciji za medije da je održavanje Svesrpskog kupa značajno za Republiku Srpsku kao i za Srbiju.

"Nama je drago što smo dobili šansu da budemo domaćini ovakve prestižne manifestacije. Želim da se zahvalim Rukometnom savezu Republike Srpske i predsjedniku Marinku Umičeviću koji su nam dodijelili ulogu domaćina i siguran sam da ćemo biti dobri domaćini. Veliko hvala predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović kao i premijeru Radovanu Viškoviću koji su pomogli kako bi se Svesrpski kup održao u našoj sredini. Naravno, hvala i našim sponzorima koji su takođe podržali ovu manifestaciju", rekao je Staša Košarac.

Opština Pale takođe je jedna od domaćina Svesrpskog kupa.

"Mi smo počastvovan što su u našu sredinu došli klubovi kao što su Metaloplastika, Vojvodina, Borac i Slavija. Hvala našem Savezu i Marinku Umičeviću što su nam omogućili ovu privilegiju i veliko hvala predsjednici Željki Cvijanović i predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću koji su nam pomogli po pitanju organizacije Svesrpskog kupa", istakao je Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević pohvalio je domaćine Svesrpskog kupa.

"Za ono što sam do sada vidio zaslužuju čistu desetku, pa i više od toga. Sve čestitke Staši Košarcu kao i Bošku Jugoviću koji su do savršenstva obavili organizaciju. Koristim priliku da se takođe zahvalim predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i premijeru Radovanu Viškoviću koji su stali uz Svesrpski kup", naglasio je Umičević.

Oduševljenje prijemom u Palama bio je Božidar Đurković, prvi čovjek Rukometnog saveza Srbije.

"Hvala ljudima iz Istočnog Sarajeva i Pala, prije svega Staši Košaracu i Bošku Jugoviću kao i mom kolegi Marinku Umičeviću na ovakvom gostopeimstvu. Jednostavno rečeno ovdje se osjećamo kao kod kuće i još jednom hvala svima" izjavio je Đurković.

Današnji program počinje u 17 časova kada će se u polufinalu sastati Borac m:tel i Slavija, od 18.30 je svečano otvaranje. Nakon toga igra se drugo polufinale : Metaloplastika - Vojvodina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije