Rukomet

TV turnir šampiona "Doboj 2017": Vintertur u finalu

TV turnir šampiona "Doboj 2017": Vintertur u finalu
Foto: Ilustracija | TV turnir šampiona "Doboj 2017": Vintertur u finalu

Rukometaši švajcarskog Vintertura izborili su plasman u finale 49. međunarodnog TV turnira šampiona "Doboj 2017" kao prvoplasirani tim iz A grupe.

Rival u borbi za trofej biće im francuski Eks Provanas ili danski Kolding, koji su u petak naveče igrali. Vintertur je u četvrtak pobijedio Nevu iz Sankt Peterburga rezultatom 24:21 (12:8) za treći trijumf u grupi. Pobjednički tim su predvodili Paskal Vernier i Marvin Lier sa po pet golova, a najefikasniji u Nevi bio je Dmitrij Kiseljev sa devet.

"U prvih 10 minuta bilo je teško, imali smo problema u napadu. Nismo imali rješenje pa smo zamijenili golmana i uveli igrača u polju. Tako smo igrali šest-sedam napada, što je urodilo plodom, preokrenuli smo igru. Bili smo u naletu i napravili seriju 7:0", rekao je Adrian Brunger, trener Vintertura, a prenio RTV Doboj.

Istog dana banjalučki Borac je izgubio od slovačkog Tatrana sa 22:28 (8:14). Prvih dvadesetak minuta igra je bila izjednačena, a onda je uslijedila serija 6:0 Tatrana za vođstvo od 14:8. Banjalučani su se borili, u drugom dijelu su napravili seriju 5:1, ali nisu imali snage za preokret, pa su grupnu fazu takmičenja završili sa tri poraza i u subotu će igrati za sedmo mjesto. Što se tiče utakmice, prvi strijelac Tatrana bio je Bruno Butorac sa šest golova, a u Borcu Vladan Đurđević sa osam.

Eks je savladao belgijsku Sasju sa 32:17 (17:8). Najefikasniji kod Francuza bio je Gabrijel Loeš sa pet golova, a ekipi Sasje Ime Bertels sa šest. U petak su osim Eksa i Koldinga igrali Tatran - Neva i Sloga - Sasja, a u subotu su na programu utakmice za plasman. Od 10 časova biće igran meč za sedmo mjesto, od 12 za peto, duel za treće mjesto je na rasporedu od 18, a finale je u 20.30.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije