Rukomet

Tea Marković: Ljubav prema rukometu jača od povreda

Tea Marković: Ljubav prema rukometu jača od povreda
Foto: teslic-online | Tea Marković: Ljubav prema rukometu jača od povreda

Rukometašicu Doboja Teu Marković (22) nije mazila sreća u dosadašnjoj karijeri. Mlada Dobojka susretala se s ozbiljnim povredama, pauzirala je jednu sezonu, ali nikad nije klonula duhom te se vratila svojoj velikoj ljubavi - rukometu.

Prvoligaš iz Doboja sprema se za predstojeću sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske. Saša Madžarević će ponovo na raspolaganju imati mladu i talentovanu generaciju igračica, a najstarija među njima biće dvadesetdvogodišnja Tea Marković. Sjajna ljevoruka rukometašica koja igra na poziciji desnog krila i beka vjeruje kako će njena ekipa i u novoj sezoni pokazati potencijal i dobre rezultate.

"Moram da istaknem da sam ja najstarija igračica sa 22 godine, ostale djevojke su srednja i osnovna škola. Dakle, to je jedna veoma mlada ekipa, ali veoma ambiciozna. Prošle sezone smo zauzele drugo mjesto, iako prvenstvo nije odigrano do kraja. Ove sezone će biti veoma teško jer nam iz Premijer lige dolazi ekipa Dubice. Ponavljam, ovo je veoma mlada ekipa, nadamo se dobrim utakmicama i da ćemo opravdati očekivanja našeg grada jer je Doboj uvijek bio grad u kome se igrao dobar rukomet, tako da ćemo se, shodno tome, potruditi da postignemo najbolje rezultate", kaže jedna od uzdanica ŽRK Doboj.

Virus korona je uticao na sve sportske kolektive pa tako i na rukometašice Doboja, koje se još privikavaju na novonastalu situaciju. Takođe, jedan od problema im predstavlja to što još ne mogu da treniraju u dvorani.

"Naš klub poštuje sve mjere koje su nam propisane od strane Rukometnog saveza Republike Srpske. Pošto je nova dvorana u Doboju trenutno u izgradnji, mi treniramo na rukometnom stadionu na otvorenom. Jako nam je čudno, i dalje pokušavamo da se naviknemo na novonastalu situaciju, ali nadamo se da će sve brzo da se reguliše i da ćemo svi zajedno izaći iz ove situacije", ističe Markovićeva i dodaje:

"Osim toga, susrećemo se s određenim poteškoćama u vezi s Upravom kluba, a mi kao ekipa posljednje dvije godine radimo sa trenerom Sašom Madžarevićem".

Karijeru ove talentovane rukometašice dodatno su usporile povrede. Neke su bile jako ozbiljne i zbog njih je morala pauzirati čitavu sezonu. Povreda kičme (naprsnuće karlice i preponske kosti) udaljila ju je duži period s terena.

"Godinama unazad kroz rukomet sam se susrela s ozbiljnim sportskim povredama, ali ponovo sam odlučila da se vratim rukometu jer sam bila vrlo mlada kad sam zavoljela rukomet i sve što se desi neće promijeniti moj sportski duh. Inače, sportsku karijeru planiram nastaviti u Njemačkoj, gdje ću, u potrazi za poslom, pokušati da pronađem i određeni klub za sebe", zaključila je Tea Marković, koja je inače po zanimanju medicinska sestra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije