Rukomet

Terzić dvije godine u Visli

Terzić dvije godine u Visli
Foto: N.N. | Terzić dvije godine u Visli

Kapiten rukometne reprezentacije BiH Mirsad Terzić zvanično je postao novi član poljske ekipe Visla Plok. Dugogodišnji član Vesprema, čije boje je branio više od decenije, potpisao je dvogodišnji ugovor, što je poljski klub i potvrdio putem službene stranice.

"Terzić je bio odbrambeni lider Vesprema dugi niz godina i to je uloga koju će imati i u našem klubu. On posjeduje ogromno iskustvo, koje je stekao igrajući za jedan od najboljih klubova svijeta. Veoma sam sretan što će u sljedećoj sezoni nositi naš dres", rekao je predsjednik kluba Robert Čvartek.

Svoje zadovoljstvo što će i u nastavku karijere igrati za još jedan veliki klub nije krio ni sam Terzić.

"Visla je ozbiljno dobar tim. Svaki put kada sam igrao protiv njih, posebno u Ploku, nije bilo lagano i mislim da otkako sam u klubu nismo nikada pobijedili u 'Orlen areni'. Atmosfera ovdje je fantastična. Klupski ciljevi su izuzetno visoki tako da je odluka da se pridružim ovakvom projektu bila lagana za mene", kazao je kapiten bh. rukometaša.

Terzić je tokom karijere igrao u Željezničaru, Izviđaču, Zagrebu, Celju, a od 2009. godine bio je rukometaš Vesprema. Za reprezentaciju BiH je odigrao 168 utakmica i postigao 469 pogodaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije