Rukomet

Trener Argentine: Vrijeme je da španski rukomet vrati srpskom

Trener Argentine: Vrijeme je da španski rukomet vrati srpskom
Foto: facebook.com/cahandball | Trener Argentine: Vrijeme je da španski rukomet vrati srpskom

Argentina ima istorijsku šansu proći u četvrtfinale SP u rukometu. Nakon senzacionalne pobjede protiv Hrvatske, Argentinu među osam najboljih na svijetu vodi pobjeda i remi protiv Katara.

Selektor Argentine je slavni španski trener Manolo Kadenas, čovjek koji je s reprezentacijom Španije uzeo bronzu na Euru 2014. i srebro 2016. Zanimljivo, oba puta je u borbi za medalje srušio Hrvatsku. Španija je bila bolja od Hrvatske u Danskoj 2014. u borbi za bronzu i u polufinalu Eura u Poljskoj 2016. Čovjek koji se očigledno specijalizirao za Hrvatsku ponovio je to i prije dva dana s Argentinom.

"Hvala vam na čestitkama. Sretni smo, ali fokusirani na Katar'', rekao je Španac za Balkan-Handball pa se osvrnuo na buđenje srpskog rukometa pod vođstvom novog selektora Tonija Đerone.

''Drago mi je da se Srbija vratila u život pobjedom i remijem s Francuskom. Veoma sam sretan jer je Toni sjajan trener i divan kolega. Vrijeme je da španski rukomet vrati srpskom rukometu jer smo u prošlosti naučili mnogo od Srba'', rekao je Kadenas.

(Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije