Rukomet

U Beču u srijedu žrijeb EHF EK: Rukometaši Borca mogu na Gračanicu

U Beču u srijedu žrijeb EHF EK: Rukometaši Borca mogu na Gračanicu
Foto: N.N. | U Beču u srijedu žrijeb EHF EK: Rukometaši Borca mogu na Gračanicu

U Beču će u srijedu biti održan žrijeb evropskih takmičenja, a svog rivala u trećem kolu EHF evropskog kupa saznaće i aktuelni prvaci BiH - rukometaši Borca. U bubnju će se naći i Gračanica, koja je jedan od potencijalnih protivnika Banjalučana.

EHF je odlučio da se drži zonskog sistema koji pomaže u smanjenju potencijalnih rizika i ograničenja izazvanih pandemijom kovid-19, stoga će biti moguće da se u ovoj fazi sastanu ekipe iz istih država. Evropska rukometna federacija podijelila je timove u dvije zone, u okviru kojih su formirane dvije podgrupe. Borac, koji je kao prvak izborio direktan plasman u treće kolo, nalazi se u Grupi 1 Zone 2 zajedno s ekipama Minaur Baja Mare, AEK, Holon, Donbas, Bejkoz, Mašeka i Spor Toto, i protiv njih se puleni Mirka Mikića ne mogu sastati.

Potencijalni rival Borca nalaze se u Grupi 2 Zone 2, gdje se recimo nalazi drugi bh. predstavnik Gračanica, koja je, podsjetimo, ovu fazu izborila nakon što je prošle sedmice bila bolja od Odese iz Ukrajine. Osim ekipe iz Gračanice, Banjalučani za protivnika mogu dobiti još ekipe Beše (Kosovo), Prištine (Kosovo), Parnasosa (Kipar), Saratova (Rusija), CSM Bukurešti (Rumunije), Antalijespor (Turska) i Anartozisa (Kipar).

Jasno je da bi u taboru Banjalučana željeli da izbjegnu ekipe Saratova i CSM Bukurešti, posljednjeg pobjednika Čelendž kupa i ekipu koja je u prethodnoj rundi izbacila Slogu iz Gornjeg Vakufa. Utakmice u ovoj fazi takmičenja igraju se 11. i 12. decembra, odnosno 18. i 19. decembra. Pobjednici, njih 16, izboriće plasman u osminu finala, koja je na programu u februaru 2021. godine.

BiH će imati predstavnika i u ženskoj konkurenciji. Grude će saznati rivala u osmini finala EHF evropskog kupa. Gruđanke su plasman među 16 najboljih izborile nakon što su u trećoj rundi u dvomeču savladale ekipu Rudara iz Pljevlja, a poznato je da će im protivnik biti jedna od ekipa iz Grupe 1, u kojoj se nalaze: Viktorija (Bjelorusija), Lokomotiva (Hrvatska), Bjelovar (Hrvatska), Elče (Španija), Gran Kanarija (Španija), Naisa Niš (Srbija), SPONO (Švajcarska) i Jalikavaksport (Turska).

Utakmice ove faze igraju se početkom naredne godine. Idealan scenarij za bh. prvakinje bio bi da im žrijeb koji je zakazan za srijedu u 11 časova dodijeli neku ekipu iz regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije