Rukomet

U Doboju počeo 51. Međunarodni TV turnir šampiona

U Doboju počeo 51. Međunarodni TV turnir šampiona
Foto: N.N. | U Doboju počeo 51. Međunarodni TV turnir šampiona

Svečanim defileom učesnika, a potom i utakmicom između domaće Sloge i Univerziteta Peking sport, na Stadionu sportskih igara danas je počeo Međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2019", koji će trajati do 24. avgusta.

Ovo je 51. izdanje nadaleko poznate rukometne smotre, koje će i ove godine okupiti osam ekipa podijeljenih u dvije grupe. U Grupi A su osim Sloge i Pekinga još Lucern iz Švajcarske i Eurofarm Rabotnik iz Sjeverne Makedonije. U Grupi B su branilac trofeja Tatran Prešov (Slovačka), Izviđač (BiH), Vojvodina (Srbija) i Šartr iz Francuske. Pobjednik turnira dobija 10.000 evra, finalista 7.500 evra, dok trećeplasirani dobija 5.000 evra.

Turnir koji je zbog kvaliteta uvršten u kalendar Svjetske i Evropske rukometne federacije (IHF i EHF) otvorila je rukometna legenda Veselin Vujović.

"Opet sam na mjestu gdje sam bio više puta, i igrao i dolazio kao trener, i mogu opet da osjetim onu emociju koju samo ovaj turnir u Doboju ima. Čast mi je što sam dobio priliku da otvorim 51. turnir i mogu samo da kažem da oni rukometaši koji su igrali na ovom turniru mogu svoju karijeru da smatraju uspješnom", kazao je Vujović.

Pokrovitelj turnira je grad Doboj uz podršku Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara. Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS, kazala je da turnir u Doboju već 51. put okuplja rukometne ekipe iz regiona i svijeta i na najbolji mogući način promoviše ovaj grad, RS, rukomet i sport uopšte.

"Vlada RS pruža podršku turniru i mi smo ga uvrstili u kalendar manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku. Čestitam organizatorima na upornosti, istrajnosti i želji da sve ove godine održe turnir, a prisutnima da uživaju u dobrom rukometu, prate, vole i podržavaju sport", kazala je Davidovićeva, koja je i član Organizacionog odbora turnira.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, istakao je da s velikim ponosom želi dobrodošlicu u grad koji je širom svijeta poznat po rukometu.  

"Uz veliki napor i ljubav i ove godine se možemo pohvaliti da dočekujemo vrhunske ekipe. Potrudili smo se da se svi posjetioci ugodno osjećaju i iz grada na tri rijeke ponesu najljepša sjećanja", dodao je Jerinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije