Rukomet

U Doboju uz pune tribine do prolaza

U Doboju uz pune tribine do prolaza
Foto: N.N. | U Doboju uz pune tribine do prolaza

​Rukometaši Sloge ostvarili su povoljan rezultat u prvoj utakmici prvog kola EHF Evropskog kupa remiziravši u Estoniji protiv ekipe Viljandi (20:20), te će u revanšu pred svojim navijačima biti favoriti za prolaz u narednu rundu.

U istom takmičenju tuzlanska Sloboda slavila je protiv ekipe Bjanko Monte Drama 1986 sa 29:23.

Viljandi je bio prava nepoznanica za Dobojlije, koji su se na kraju ipak zadovoljni vratili iz Estonije. Remi u gostima daje im za pravo da se nadaju da će preskočiti prvu rundu evropskog takmičenja.

Bio je to neizvjestan meč u kojem su oba tima na kraju mogla trijumfovati. Domaći su u finišu imali dva gola prednosti, ali je Sloga stigla do poravnanja, te na kraju imala priliku da trijumfuje, ali rezultat je po završetku glasio 20:20.

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Vladimir Stanković sa pet pogodaka, dok je Milutin Bogdanović sakupio 12 odbrana.

"Zadovoljni smo rezultatom u gostima, mada nismo baš nešto briljantno igrali. Mislim da imamo još puno mjesta da poboljšamo igru, pogotovo u napadu, gdje su nam igrali malo dublju 3-2-1 odbranu, na koju se nismo snašli baš najbolje. Ukupan utisak je da smo ostvarili pozitivan rezultat i da na domaćem terenu pred punim tribinama prolaz u naredni krug ne bi trebalo da bude upitan", rekao je prvotimac Dobojlija Vladan Đurđević, inače strijelac tri pogotka u remiju u Estoniji.

Revanš susret igra se narednog vikenda u Doboju, a pobjednik ovog dvomeča u narednoj rundi igraće protiv ekipe Akademike Konversano iz Italije.

Drugi bh. predstavnik RK Sloboda u prvom evropskom nastupu poslije 25 godina trijumfovao je protiv Bjanko Monte Drame 1986 iz Grčke sa 29:23. Tuzlaci su kontrolisali cijelu utakmicu, u jednom trenutku su imali i osam golova prednosti, a na kraju šest golova razlike u konačnici bi trebalo da bude dovoljno da se plasiraju u drugu rundu, gdje se, podsjetimo, već nalaze ekipe Borca i Izviđača.

U timu Zorana Kastratovića najefikasniji je bio bh. reprezentativac Alen Ovčina s osam pogodaka.

Revanš ove utakmice igra se takođe narednog vikenda, a bolji iz ovog susreta igraće protiv grčke ekipe Diomidis Argus.

Podsjetimo, banjalučki Borac u drugom kolu Evropskog kupa igra protiv ekipe Bese Famgas, dok Izviđač čeka boljeg iz meča Dukla Prag (Češka) - A.E.S.H. Pilea (Grčka).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije