Rukomet

UO RSBiH bez kvoruma, nova sjednica 19. juna

UO RSBiH bez kvoruma, nova sjednica 19. juna
Foto: pixabay.com | UO RSBiH bez kvoruma, nova sjednica 19. juna

Sjednica Upravnog odbor Rukometnog saveza BiH, na kojoj je danas trebalo da bude donesena odluka o nastavku ili završetku takmičenja u Premijer ligi BiH, ni u trećem pokušaju nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Kako je ranije najavljeno predstavnici Rukometnog savez RS nisu došli na sastanak.

“Normativni akti RS BiH nedvosmisleno određuju da u slučaju kada takmičenje nije završeno odigravanjem 30 utakmica u muškoj i 22 utakmice u ženskoj Premijer ligi zbog više sile, sve odluke donosi isključivo Upravni odbor RSBiH vodeći se načelima pravde i prava” navedeno je saopšenju UO RSBiH, koji je prenijela Fena.

Od polovine maja do danas sjednica UO RSBiH je zakazivana tri puta, ali ni jednom nije bilo kvoruma za održavanje sjednice.

“Nažalost, nakon današnjeg opetovanog nedostatka kvoruma za održavanje sjednice, moramo konstatovati da je rad UO blokiran zbog odbijanja predstavnika RS RS da dođu na zakazane sjednice. Svjedoci smo u posljednje vrijeme brojnih pokušaja da se UO RS BiH oduzimu neka važna ovlaštenja i nadležnosti. To se posebno ogleda kroz pokušaj da se isključiva nadležnost i ovlaštenje UO da zbog stanja više sile koja je uzrokovala prekid takmičenja, donese konačnu odluku o završetku sezone 2019./2020, prenese na komesare takmičenja”, navodi UO RSBiH.

U saopštenju se naglašava da RS RS kroz razna saopštenja "kontinuisano iznosi isključive stavove kojima pokazuje da nije spreman za bilo kakav razgovor, raspravu ili saradnju u nalaženju najboljih rješenja za rukometne probleme u BiH”.

Nova sjednica UO RS BiH zakazana je za 19. juni u Sarajevu.

Komesar takmičenja Srđan Jović 1. juna donio je Odluku o završetku sezone, nakon što Upravni odbor RS BiH nije uspio naći rješenje o nastavku prvenstva. Fena prenosi da UO RSBiH odluku komesara smatra nevažaćom.

Sezona je prekinuta zbog pandemije virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije