Rukomet

UO Rukometnog saveza RS nije usvojio ostavku Staše Košarca

UO Rukometnog saveza RS nije usvojio ostavku Staše Košarca
Foto: N.N. | UO Rukometnog saveza RS nije usvojio ostavku Staše Košarca

U Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske danas kooptiran je Slaven Gojković iz Dervente, dok nije usvojena ostavka Staše Košarca.

Formirana je komisija u sastavu Marinko Umičević, Vladimir Branković i Nedeljko Perišić koja će obaviti razgovor sa Košarcem.

"Nismo prihvatili njegovu ostavku, jer nam je Staša Košarac potreban. Suvišno je pričati o njegovom ljudskim kao i svim drugim kvalitetima sa kojima on posjeduje i njemu je mjesto u rukometnom sportu", rekao je Marinko Umičević, predsjednik RS RS.

Na sjednici, koja je održana u Dobiju, usvojen je prijedlog izmjene Statuta, disciplinskog pravilnika kao i poslovnika o radu komisija i pravnog tijela RS RS.

Usvojene su i Propozicije takmičenja za predstojeću sezonu kao i liste sudija i delegata za čiji rad je odriješene ruke dobio komesar za takmičenje muške lige Republike Srpske Aleksandar Vrhovac.

Do sada se 91 ekipa prijavila za takmičenje Omladinskih liga što je, prema mišljenju čelinika Saveza, velika stvar za rukomet Republike Srpske.

Umičević je upoznao saradnike o situaciji u RS BiH. Napomenuo je da još nisu usvojene liste sudija i delegata kao ni propozicije.

Dodajmo da je prije sjednice UO Saša Stojčić, član Uprave Kozare MP, uručio plaketu Umičeviću povodom šest decenija postojanja kluba iz Kozarske Dubice i to zbog podrške klubu i svemu što je uradio za rukometni sport.

Umičević je istakao da je ponosan na činjenicu da već drugu godinu Savez oslobađa klubove od plaćanja kotizacija i da je želja da im još više RS RS pomogne.

Nakon sjednice UO održana je sjednica Skupštine RS RS na kojoj je jednoglasno usvojen izvještaj Upravnog odbora kojeg je podnio Umičević. Jednoglasno je usvojen i izvještaj o radu Nadzornog odbora i njegovog predsjednika Darka Savića, a izglasano je da se Gojković kooptira u UO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije