Rukomet

Umičević: Borcu treba čistka, svi da podnesemo ostavke

Umičević: Borcu treba čistka, svi da podnesemo ostavke
Foto: Rukometni savez Republike Srpske | Umičević: Borcu treba čistka, svi da podnesemo ostavke

Rukometni klub Borac M:tel ima katastrofalnu sezonu, ispali su iz Kupa BiH a u prvenstvu BiH se bori da izbjegne ono najgore, relegaciju u niži rang.

Takav rasplet je obično signal za uzbunu i smjene ali član Upravnog odbora "crveno-plavih" Marinko Umičević kaže da se prvo uradi sve što se može da se spasi sezona pa da se tek onda naprave rezovi.

"Nakon što sam dao 30 000 KM za plate, u posljednje vrijeme sam se distancirao od svega jer ne odobravam kako se neke stvari u klubu rade. Direktor kluba Vladimir Branković se mnogo troši oko svega i zbog toga mi ga je žao ali Borcu treba šok terapija. Znamo da ne možemo da promjenimo sve igrače. Brzo smo pali, prošle godine uzeli titulu a ove se borimo za opstanak. I drugi timovi imaju problema sa povredama ali smo se srozali. Moramo da vidimo kako je došlo do toliko povreda, zašto se igrači šalju u reprezentacija a unapriijed se zna da većina neće zaigrati i da će šansu dobiti jedan ili dvojica". naveo je Umičević.

Potom je dodao:

"Borac je dodirnuo dno i na kraju sezone svi treba da odemo. Da podnesemo ostavke jer klubu treba nova energija. Nekako smo se svi zasitili i potrebna je čistku. Neizvjesno je da li će Borac ostati u ligi i treba nam opšta mobilizacija. Tražiću da se sastane Upravni odbor, stručni štab, igrači, da vidimo šta je problem, da jedni drugima kažemo sve u lice. Smatram da nije trebalo zamijeniti kapitena pred kraj sezone Niko nije kažnjen. Ne može biti 10 razlike bez obzira na loše suđenje. Nije dobro ni to ni poraz u Goraždu. Imamo težak raspored do kraja tako da moramo zbiti redove kako bi izbjegli borbu za opstanak".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije