Rukomet

Umičević: Legalno sam izabran za predsjednika Rukometnog saveza Srpske

Umičević: Legalno sam izabran za predsjednika Rukometnog saveza Srpske
Foto: N.N. | Umičević: Legalno sam izabran za predsjednika Rukometnog saveza Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević rekao je Srni da je Okružni sud u Banjaluci danas donio odluku u kojoj je navedeno da je legalno izabran na ovu funkciju.

Umičević je podsjetio da je za predsjednika Rukometnog saveza Srpske izabran 16. juna prošle godine u Doboju, ali da do danas nije obavljena primopredaja dužnosti, jer je postojala žalba na rješenje banjalučkog Osnovnog suda kojim je imenovan kao ovlašteno lice za predstavljanje i zastupanje Rukometnog saveza. 

On je dodao da je veoma značajno što je Sud konačno donio odluku, te naglasio da se sada treba okrenuti radu Rukometnog saveza. 

Umičević je za 22. avgust najavio sjednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza na kojoj će biti riječi o početku prve i druge lige Republike Srpske za muškarce i žene, te o stanju u Rukometnom savezu BiH. 

On je naveo da će jedna od tema na sjednici biti ugovor koji je Rukometni savez potpisao sa kompanijom "M:tel" na godinu dana na iznos od 20.000 KM, te dodao da će prva liga i za muškarce i za žene nositi naziv "M:tel" liga. 

Prema njegovim riječima, na turniru koji će biti odigran u Bijeljini od 16. do 18. avgusta prvi put će nastupiti muška i ženska reprezentacija Republike Srpske. 

On je naveo da je Rukometni savez u teškoj situaciji jer, kako je naglasio, opstaje od pomenutih 20.000 KM i 4.000 KM koje dobija od Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske. 

Umičević je naglasio da je bez pomoći društva nemoguće raditi, da se sve svelo na pomoć Vlade Srpske i resornog ministarstva, te da je malo firmi koje su zainteresovane da pomognu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije