Rukomet

Umičević: Stanje u sportu BiH kao i u politici

Umičević: Stanje u sportu BiH kao i u politici
Foto: N.N. | Umičević: Stanje u sportu BiH kao i u politici

Epilog jučerašnje sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine jeste da je odgođen početak sezone u Premijer ligi BiH za rukometaše i rukometašice. Sjednica je trajala pet časova a dogovor nije postignut.

Marinko Umičević, potpredsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine izjavio je da je juče bio sa predstavnicima Rukometnog saveza Republike Srpske na sastanku Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine po pitanju rukometnog prvenstva na nivou BiH i drugih redovnih tačaka dnevnog reda.

"Stanje u BiH politici je identično kao i stanje u sportu. Ne postoji dogovor, nemoguće je doći da racionalnih rješenja sa predstavnicima FBiH. Situacija u sportu podsjeća na sitaciju u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, stoga mi i nije čudno kada srpski član Predsjedništva BiH, gospodin Milorad Dodik, povlači pitanje vitalnog nacionalnog interesa. Jednako smatram da ja, kao i ostala tri člana Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, a koji predstavljaju Republiku Srpsku, treba jedinstveno da držimo stav u korist interesa našeg entiteta. Nedopustivo je svako soliranjem, trgovanje interesima od strane pojedinaca iz Republike Srpske", Izjavio je Umičević.

Navodi još da poštuje stavove svih interesnih strana i da su spremni  na kompromis, ali ne po svaku cijenu i na štetu.

Marinko Umičević je najavio za četvrtak, 24. septembar, sjednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije