Rukomet

Umičević: Tužili smo Poresku upravu FBiH

Umičević: Tužili smo Poresku upravu FBiH
Foto: N.N. | Umičević: Tužili smo Poresku upravu FBiH

Rukometni savez BiH može da funkcioniše samo na dejtonskom principu, da bude sastavljen od predstavnika RS i Federacije BiH, kazao je danas u Banjaluci Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza RS, i dodao "da je pravi RS BiH nastao 2017. te da je ove godine prvi put upisan u Ministarstvu civilnih poslova BiH".

"Do 2017. ovaj savez lažno se predstavljao, jer je to bio savez FBiH, a ne RS i FBiH, kako je po Dejtonskom sporazumu", naveo je Umičević, koji je i predsjednik Rukometnog saveza BiH, a naglasio je da ovaj savez nije sljedbenik prethodnog, koji je, kako je naglasio, nelegalno formiran.

"Sramna je odluka Poreske uprave FBiH da smo sljedbenici prethodnog saveza, jer smo na istoj adresi. Nećemo prihvatiti ni stari identifikacioni broj, ni stari dug od 1,6 miliona KM. Tužili smo Poresku upravu FBiH i suđenje je zakazano za 15. avgust", naglasio je Umičević i najavio da će 30. jula u Mostaru biti održan sastanak Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH.

Govoreći o stanju u RS BiH naveo je da se još ne zna kada će početi Premijer liga BiH, ni prelazni rok, niti koliko će klubova iz RS i FBiH ući u ovu ligu. Što se tiče rukometa u RS, kazao je da je na sjednici Upravnog odbora RS RS dogovoreno da 14. septembra počne takmičenje u prvoj i drugoj rukometnoj ligi Srpske, koja će nositi naziv M:tel liga. On je podsjetio da je sa kompanijom "M:tel" potpisan ugovor o finansiranju Saveza u godišnjem iznosu od 20.000 KM i dodao da u narednoj takmičarskoj sezoni klubovi iz prve i druge muške i ženske lige neće plaćati kotizaciju, što je veliko olakšanje za njih, jer su u teškoj finansijskoj situaciji. Dodao je i da je formirana komisija koja će se baviti sudijskom organizacijom, za koju kaže da je "država u državi" i da je neophodno uvođenje reda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije