Rukomet

Umičević zove: Podržimo Borac

Umičević zove: Podržimo Borac
Foto: Ilustracija/Arhiva | Umičević zove: Podržimo Borac

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević pozvao je sve građane, rukometne i sportske radnike iz Republike Srpske "da podrže Rukometni klub Borac m:tel u borbi da sačuva svoju imovinu", a riječ je o prostorijama u Srpskoj ulici u Banjaluci gdje se trenutno nalazi Mek Tir pab.

"Crveno-plavi" će sutra na ulicama Banjaluke održati protestnu šetnju nakon što je Osnovni sud u Banjaluci odbacio žalbu RK Borac m:tel kao neovlaštenog lica za žalbu po pitanju tog predmeta.

Iz Borac m:tela su u nekoliko navrata upozoravali da je na djelu kako kažu otimačina njihove imoveine za koju navode da imaju validne papire koji datiraju još iz 80 godina prošlog vijeka kada su od grada dobili sredstva za ovu investiciju.

"Grad Banjaluka je prije 37 godina dao novac Borcu koji je kupio te prostorije i posjeduje papire za to. Tri puta su nam obijali prostorije Borca u potrazi za dokumentima ali nisu mogli do njih jer smo ih odnijeli kući i sačuvali. Taj papir je nestao iz Zavoda za izgradnju Banjaluke i iz Opštine, neko je jednostavno iskinuo taj papir ali mi imamo original. Neko se osilio i misli da može kako hoće. Odluka suda mora da se preinači i da se slučaj riješi da pravda bude zadovoljena. Pozivam i nadležene institucije da se uključe u ovaj slučaj", kazao je Umičević.

Protestni kup RK Brac m:tel je zakazan za 14.30 časova n platou ispred Narodnog pozirišta Republike Srpske nakon čega će prošetati do Trga Krajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije