Rukomet

Velika nada bh. rukometa Isidora Kršić presrećna jer ide u kamp "Barse"

Velika nada bh. rukometa Isidora Kršić presrećna jer ide u kamp "Barse"
Foto: Ilustracija | Velika nada bh. rukometa Isidora Kršić presrećna jer ide u kamp "Barse"

Sjajne igre na IHF/EHF turniru "Women's Trophy" u Tuzli, gdje je juniorska reprezentacija BiH osvojila prvo mjesto, omogućile su osamnaestogodišnjoj Teslićanki Isidori Kršić odlazak na prestižni Barselonin kamp.

Članica Dubice našla se u najboljem timu turnira, a zajedno sa Adelisom Dautović dobila je poziv da učestvuje u kampu slavnog kluba, koji će od 28. juna do 3. jula ove godine biti održan u Omišu. Poklon igračicama obezbijedila je nekadašnja bh. rukometašica, danas poznati trener u Evropi, Vanja Radić.

"Presrećna sam zbog toga što ću raditi u jednom od najboljih svjetskih kampova. Biće to sigurno veliko iskustvo za sve mlade igračice, vjerujem kako ću pokazati sve što znam i opravdati povjerenje", kaže Kršićeva, koja je proglašena za najboljeg odbrambenog igrača turnira u Tuzli.

Velika nada bh. rukometa istakla je da je zadovoljna svojim igrama u bh. dresu, a njena ljubav prema rukometu rodila se prije osam godina.

"Rukometom sam se počela baviti sa 10 godina na nagovor roditelja. Mama mi je kao mala igrala rukomet pa je imala želju da i ja to igram. Iako mi je na početku malo djelovao kao grub sport, s vremenom je postao moja ljubav koja i dalje traje", ističe mlada bh. reprezentativka i dodaje:

"Drago mi je što sam pozvana u reprezentaciju koja je ispisala istoriju ženskog rukometa u BiH osvojivši ovaj turnir. Bila sam jako zadovoljna pripremama u Grudama, gdje se već tu vidjelo da smo složna ekipa i da ima budućnosti za nas. Za nas mlade znači puno ovaj trofej i nadamo se da će nam Savez omogućiti da sljedeće godine odemo na Internacionalni kup i pokažemo svima ono što znamo i što zaista jesmo."

Talentovana Isidora od prošle godine je član ekipe Dubice, koja je u prvoj sezoni u Premijer ligi bila jedno od najprijatnijih iznenađenja. Ona vjeruje da će naredne sezone ostvariti bolje rezultate koji su u finišu ove sezone izostali zbog velikog broja povreda nekih ključnih igračica. Što se budućnosti tiče, vjeruje kako će još dugo ostati u ovom sportu.

"Voljela bih što više da ostanem u rukometu. San svakog sportiste je naravno da se počne baviti profesionalno, pa tako je i moj. Očekujem što duže da plivam u vodama ovog sporta, a kasnije da se počnem baviti trenerskom karijerom, da svoje znanje prenesem na mlađe", zaključila je perspektivna Isidora Kršić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije