Rukomet

Velikani Borca se prisjetili IHF Kupa

Velikani Borca se prisjetili IHF Kupa
Foto: N.N. | Velikani Borca se prisjetili IHF Kupa

Prije nešto više od 30 godina rukometaši Banjalučkog Borca osvojili su Kup IHF koji im je nakon šampiona Evrope (1971.) drugi veliki eropski trofej.

S tim povodom danas su se u Trofejnoj sali "crveno-plavih" okupio dio zlatne generacije a među njima su bili Senjanin Maglajlija,  Goran Stupar, Dragan Marković, Aleksandar Knežević i Andrej Golić. 

Na putu do trofeja rušili su prepreku za preprekom, a najteže je bilo u polufinalu protiv Tusen Esena dok su u finalnim okršajima (5. i 19. maja 1991.) bili bolji CSKA iz Moskve.

"Vrijeme brzo leti, ali se lijepo prisjetiti tog zlatnog perioda. Meni je izuzetno drago što sam ponovo u svom Borcu i Banjaluci i moram da kažem da se redovno čujem i družim sa svojim nekadašnjim saigračima i tako će biti i dalje" kazao je Maglajlija a Stupar je dodao:

"Da nije bilo nesrećnog rata siguran sam da bi naša generacija dugo vladala evropskim rukometom. Ko zna, možda bismo ponovili uspjeh generacije iz 1976. godine koja se tada popela na krov Evrope".

Poslije razgovora sa potpredsjednikom kluba Marinkom Umičevićem osvjači Kupa IHF obišla je i Muzej sporta u kojem je postavka posvećena upravo RK Borac M:tel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije