Rukomet

Veliki uspjeh trenera ŽRK Dubica Natalije Josić na SIM u Sarajevu: Rad sa djecom nije lak

Veliki uspjeh trenera ŽRK Dubica Natalije Josić na SIM u Sarajevu: Rad sa djecom nije lak
Foto: N.N. | Veliki uspjeh trenera ŽRK Dubica Natalije Josić na SIM u Sarajevu: Rad sa djecom nije lak

Natalija Josić samo je jedan od primjera da je ovo podneblje prepuno talentiranih sportistkinja, ali i trenera. Posebno se to može reći za Kozarsku Dubicu, koju s pravom možemo nazvati gradom rukometa.

Ženski rukometni klub Dubica, čije mlađe kategorije dominiraju na bh. tlu, a od toga nisu daleko ni seniorke, koje su u prošloj debitantskoj sezoni u Premijer ligi BiH pokazale koliko vrijede, još jednom je potvrdio da raspolaže raskošno talentiranim rukometašicama.

Junakinja naše priče je dvadesetdvogodišnja Dubičanka koja je nedavno u Sarajevu na Sportskim igrama mladih kao trener Dubice, generacije djevojčica 2004. godište, osvojila zlatnu medalju. Uspjeh je samim tim veći s obzirom na to da joj je ovo bilo prvo iskustvo sa velikim rukometom, inače radi sa klinkama (2008-2010. godište) u mini-rukometu.

Mlade Dubičanke do trona su stigle pobjedama nad Neretvom (13:3), Radnikom iz Bijeljine (12:0), te na kraju u finalu nad Krivajom nakon penala (regularno 9:9), a osvajanjem prvog mjesta izborile su i plasman na regionalnu završnicu igara u Splitu, gdje će braniti boje BiH.

"Osjećaj je bio nevjerovatan, s obzirom na to da smo finale igrali bez jedne od glavnih igračica, koja je povrijedila prst. Poslije regularnog dijela utakmice pri rezultatu 9:9 pobijedili smo na penale. Ponosna sam na moje igračice i drago mi je što sam dio te priče", kaže presretna i ponosna mlada Dubičanka koja se bavi trenerskim poslom.

Simpatična Natalija, koja je počela trenirati rukomet u ŽRK Knežopoljka, u trenerske vode uplovila je, kako kaže, na nagovor glavnog trenera Dubice Borisa Suvajca, koji ju je pozvao da mu pomogne oko mlađih kategorija u mini-rukometu. Poziv, kako kaže, nije mogla odbiti.

"Uživam da radim i vrijeme provodim sa djecom. U budućnosti se svakako vidim u sportu, jer sam čitav svoj život u sportu i volim ga, usmjerava me zdravom i normalnom načinu življenja", naglašava Josićeva i dodaje:

"Za sada ostajem u Dubici, cilj mi je da završim fakultet, da naučim još toga, jer sam tek na početku, a rad sa djecom nije nimalo lak", zaključila je inače studentkinja Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Banjaluci, gdje i stiče rukometnu praksu.

Nema sumnje da je pred susretljivom i nadasve perspektivnom Natalijom još mnogo izazova i velikih utakmica i turnira. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije