Rukomet

Veliko pojačanje Borca Anđela Stojanović: Došla sam po trofeje

Veliko pojačanje Borca Anđela Stojanović: Došla sam po trofeje
Foto: N.N. | Veliko pojačanje Borca Anđela Stojanović: Došla sam po trofeje

Ciljevi su mi da osvojim Premijer ligu BiH, Kup Republike Srpske i Kup BiH, a kasnije da se oprobam i na evropskoj sceni, rekla je ovo Anđela Stojanović (25), od naredne sezone nova rukometašica banjalučkog Borca.

Dok se još čeka da se zvanično zaključi Premijer liga BiH za sezonu 2019/20, čelnici ŽRK Borac ne sjede skrštenih ruku. Banjalučanke nakon vrlo dobre prve povratničke sezone u elitni rang bh. rukometa u narednoj sezoni žele da odu korak dalje. Ambiciozna uprava sa direktorom Darkom Savićem na čelu dogovorila je prvo veliko pojačanje te će boje Borca u narednih godinu dana braniti dojučerašnja rukometašica Mire i prvi strijelac bh. prvenstva Anđela Stojanović. 

"Prije svega moram da napomenem da je saradnja sa Borcem dogovorena, ali zbog situacije sa virusom koronom još nismo potpisali ugovor, to ćemo uraditi 1. avgusta, kada dođem u Banjaluku", kaže za "Nezavisne" crnogorska internacionalka. 

Iako je imala brojne ponude drugih klubova, Stojanovićeva, koja se trenutno nalazi kod kuće, na kraju se ipak odlučila za Banjaluku. 

"Istina je da sam imala ponudu prvaka BiH, ekipe Gruda, ali i druge inostrane ponude koje mi u ovom trenutku nisu odgovarale. Što se tiče Borca, znamo da se radi o klubu koji ima ime i tradiciju. Ciljevi i ambicije su nam se u potpunosti poklopili. Iskreno, velika su očekivanja, sigurno ćemo ići i na titulu prvaka BiH. Mislim da neće biti lako, ali su nam velike šanse", ističe prvo pojačanje "osica" i dodaje:

"Imamo vrhunskog trenera Radeta Unčanina, koji će nam svojim znanjem i iskustvom sigurno pomoći u tome. Takođe bih pomenula direktora Darka Savića, koji je maksimalno posvećen i koji je 100 odsto uz klub.

Rođena Podgoričanka naglašava da je zadovoljna igrama u prijedorskoj Miri prošle sezone, kao i da se rukometom počela baviti sa 11 godina. 

"Sve je počelo na inicijativu moga oca koji je bivši fudbaler. Karijeru sam počela u Auto Rexu, da bih nakon toga dobila poziv u mlađi tim Budućnosti. Igrala sam u još nekoliko klubova u Crnoj Gori, prošla sam sve mlađe selekcije reprezentacije Crne Gore. Srećna sam što sam mogla da učim od vrhunskih trenera, od kojih bih posebno izdvojila proslavljenu jugoslovensku reprezentativku Olgu Pejović Sekulić", zaključila je Anđela Stojanović.

Podsjetimo, Borac se u trenutku prekida sezone 2019/20. nalazio na šestom mjestu na tabeli. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije