Rukomet

Veselin Vujović više nije trener Nexea

Veselin Vujović više nije trener Nexea
Foto: Nexa | Veselin Vujović više nije trener Nexea

Uprava RK Nexe i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu saradnje.

Kako su istakli, nije postignut cilj zbog kojega je doveden u klub, a čašu je prelila subotnja utakmica protiv Poreča.

Ekipu će nastaviti voditi dosadašnji pomoćni trener Krešo Ivanković, a njegov pomoćnik će biti Albin Eter.

Ivanković je s ekipom je danas odradio trening, a svoj debi na klupi Nexea u ulozi glavnog trenera imaće u subotu protiv Bjelin Spačve.

Trener Veselin Vujović na treningu se pozdravio s igračima i članovima stručnog štaba te prokomentarisao današnju odluku.

"Očito da šok terapija nije uspjela razdrmati ekipu, najprije smjenom trenera Branka Tamšea, a nakon toga ni ja nisam uspio u ovom kratkom vremenu probuditi ekipu onako kako ja to znam. Ovu odluku sam donio nakon utakmice protiv Poreča koju smo uprkos problemima s povredama morali pobijediti i nakon koje sam izjavio da me je sram i da bih najradije nestao i mislim da je moralan čin s moje strane bilo ponuditi ostavku", rekao je Vujović.

Istakao je da su se brzo dogovorili da je to u ovom trenutku najbolja opcija za RK Nexe.

"U toku je i disciplinski postupak koji vodi Hrvatski rukometni savez protiv mene i vrlo je izvjesno da ću dobiti kaznu od nekoliko utakmica koje ne bih mogao voditi. Upravo je i nekoliko utakmica ostalo do kraja prvenstva kao i završnica Kupa Hrvatske, pa će biti najbolje da ekipu trenira i vodi moj dosadašnji pomoćnik Krešo Ivanković. Iskreno se nadam da će moj odlazak kod igrača ipak probuditi u njima ono nešto sportsko i karakterno i da na terenu daju puno više kako bi RK NEXE vratili na ono mjesto koje mu pripada, kako u hrvatskom tako i u evropskom rukometu. U Našicama mi je bilo prelijepo i nosim samo dobre uspomene, svima u klubu želim puno sreće i hvala na svemu", rekao je Vujović, prenosi "Index.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije