Rukomet

Vjetar u leđa za plasman u Premijer ligu: Mozzart sponzor RK Višegrad-HED

Vjetar u leđa za plasman u Premijer ligu: Mozzart sponzor RK Višegrad-HED
Foto: N.N. | Vjetar u leđa za plasman u Premijer ligu: Mozzart sponzor RK Višegrad-HED

U Rukometnom klubu Višegrad-HED više od 20 godina igra se kvalitetan rukomet. Zato i ne čudi činjenica da su njihovi prvotimci već pet sezona uspješni prvoligaši pri vrhu tabele. Ali tu ne žele da stanu. U narednu sezonu žele da uđu kao premijerligaši, a podršku na tom putu pružila im je kompanija Mozzart koja je novi sponzor kluba sa Drine.

„Po prvi put od osnivanja kluba, a zahvaljujući kompaniji Mozzart, klub je dobio kompletnu sportsku opremu na čemu smo neizmjerno zahvalni. U narednom periodu trudićemo se da opravdamo ukazano nam povjerenje“, poručuje predsjednik UO RK Višegrad, Čedomir Guzina.

Trenutno boje ovog kluba brani 67 rukometaša. Njihove četiri selekcije nastupaju u Prvoj i Drugoj ligi Srpske i Omladinskoj ligi, grupa Romanija-Hercegovina.

Za više od dvije decenije vrijednog treniranja i takmičenja, okitili su se brojnim titulama. Dvostruki su osvajači Druge lige RS, a ove godine su se plasirali na završni turnir Kupa Srpske. Proglašeni su za najbolji sportski kolektiv u Višegradu 2018. i 2019. godine.

Za budućnost ne moraju da brinu jer njihove omladinske selekcije bilježe sjajne rezultate. Na završnim turnirima u Srpskoj omladinci su prošle i pretprošle godine zauzeli treće mjesto, dok su ovu sezonu završili kao drugoplasirani.

Rukometaši Višegrada ne kriju ambicije da u sezoni 2023/24 izbore plasman u Premijer ligu sa seniorskim timom. Sa ostalim selekcijama žele da, dobrim i stručnim radom, poboljšaju dosadašnje rezultate.

Zahvaljujući razumijevanju dobrih ljudi i njihovim donacijama, kažu, uspjeli su da obezbijede solidne uslove za rad kluba. Tim više, podrška iz kompanije Mozzart im mnogo znači jer je stigla u trenutku kada se bore za ulazak u elitni rang bh. rukometa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije