Rukomet

Vladimir Stanković: Sloga želi da osvaja trofeje

Vladimir Stanković: Sloga želi da osvaja trofeje
Foto: Ilustracija | Vladimir Stanković: Sloga želi da osvaja trofeje

Rukometaši dobojske Sloge u novu sezonu će, po svemu sudeći, ući sa nikad većim ambicijama u posljednjih nekoliko godina. Ambiciozna Uprava sa Vojislavom Rađom na čelu radila je punom parom tokom pandemije virusa korona, te napravila respektabilan tim koji bi trebalo da bude dovoljan da se Sloga vrati u borbu za vrh.

Prve dvije pripreme utakmice protiv Konjuha (32:31) i Dervente (33:19) pokazale su namjere Dobojlija u nadolazećoj sezoni. Ostanak Vladimira Stankovića, te dolasci prije svih nekadašnjeg prvaka svijeta na klupu Marija Kelentrića, te igrača Peđe Dejanovića, Vladana Đurđevića, Srđana Gavrića, Artjema Iunina i Marka Perovića daju za pravo navijačima da se nadaju da bi jedan od trofeja mogao završiti u Doboju. I u novoj sezoni ekipu će predvoditi sjajni crnogorski rukometaš Vladimir Stanković.

"Produžio sam ugovor sa Slogom, ovo mi je treća sezona u ovom klubu i mogu slobodno reći da se osjećam kao kod kuće. Ambicije kluba su kao i uvijek da budemo u vrhu i osvajamo trofeje", kaže alfa i omega Dobojlija.

Do produženja saradnje je došlo na obostrano zadovoljstvo, a jedan od razloga je i taj što Sloga, po mišljenju mnogih, ulazi znatno jača u odnosnu na prethodne sezone.

"Ulazimo u novu sezonu sa dosta izmijenjenim sastavom, vratilo se nekoliko domaćih igrača, čak imamo i igrača iz Rusije koji se baš dobro uklopio u ekipi, a samim tim i doveden je novi trener koji je prije svega veliko ime i stručnjak u ovom sportu. Nadam se da će nam nesebično prenijeti svoje znanje i iskustvo, a mi mu to vratiti na najbolji mogući način", ističe Stanković.

Sloga će se zbog situacije u vezi s virusom korona uglavnom pripremati u Doboju. Cijela ova situacija dosta je uticala na rad mnogih sportskih kolektiva. Naš sagovornik se nada da će se sve ubrzo smiriti, te da će se vratiti normalnim aktivnostima.

"Što se tiče situacije u vezi s pandemijom, svima je ovo nešto novo i nekako nejasna slika, ali nadam se da ćemo prebroditi ovaj virus i vratiti se normalnom funkcionisanju i da se liga neće prekidati kao što je bio slučaj prošle sezone", naglasio je Cetinjanin.

Inače, Slogu su u subotnjem trijumfu protiv Dervente predvodili Vladan Đurđević sa šest, te Artjem Iunin, Marko Perović i Vladimir Stanković sa po četiri gola. Narednu pripremnu utakmicu puleni Marija Kelentrića igraju već u srijedu, a protivnik će im biti Maglaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije