Rukomet

Vlado Draganić uoči nastavka sezone: Očekujte bolji Borac

Vlado Draganić uoči nastavka sezone: Očekujte bolji Borac
Foto: N.N. | Vlado Draganić uoči nastavka sezone: Očekujte bolji Borac

Rukometaši Borac m:tela vrše posljednje pripreme pred nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

U taboru aktuelnog prvaka BiH vjeruju da će u dobrome popraviti utisak iz jesenjeg dijela u kojem su Banjalulčani podbacili, te zauzeli tek deseto mjesto sa svega 14 osvojenih bodova.

Prije svih brojne povrede poremetile su crveno-plave u prvom dijelu da zapravo pokažu koliko mogu. Tokom cijele sezone trener Mirko Mikić se suočavao sa velikim brojem izostanaka, iako je bilo i izdanja u kojem su igrači u potpunosti podbacili. Jedan od najiskusnijih u redovima Borca, Vlado Draganić vjeruje kako su pred njim i saigračima bolji dani. 

“Poslije prve polusezone sa kojom sigurno ne možemo biti zadovoljni, krenuli smo u drugi dio sa željom da popravimo neke stvari koje nisu funkcionisale, ponajviše u defanzivi. Vrijedno smo radili na tome i mislim da se sigurno mogu očekivati bolja izdanja u drugom dijelu prvenstva, i da možemo da se priključimo vrhu tabele i borbi za mjesta koja vode u Evropu naredne sezone”, kaža Draganić, inače reprezentativac BiH.

“Crveno-plavi” su posljednje provjere uoči nastavka sezone imali u Labinu gdje su učesvovali na jakom turniru. U prvom meču Banjalučani su poraženi od ekipe PPD Zagreba (27:36), dok su u drugom slavili protiv Rudara iz Lubina (30:29).

“Imali smo i dobre pripremne utakmice sa kvalitetnim ekipama, odigrali smo taj turnir u Labinu, gdje smo pružili dosta dobru partiju protiv ekipe PPD Zagreba, mada je mišljenje svih nas da smo i tu mogli bolje, a protiv ekipe Labina je bila neočekivano nešto tvrđa utakmicu, ali i tu su nas malo omele povrede. Odigrali smo tu utakmicu bez par standardnih igrača, al na kraju uspjeli da stignemo do pobjede”, ističe Draganić.

Borac će proljetni dio sezone otvoriti u subotu u svom “Boriku” protiv ekipe Leotara, koja je najprijetnije iznenađenje sezone.

“Već za vikend nas očekuje nastavak prvenstva i utakmica protiv dosta dobre ekipe Leotara. Očekuje nas sigurno jedna dobra utakmica kao i uvijek kada igramo protiv njih. Mi se vrijedno spremamo i nadamo se da ćemo pružiti jednu jako dobru partiju, i prenijeti na teren sve te stvari na kojima smo radili u prethodnom period”, zaključio je Draganić, koji je protiv Zagreba bio najefikasniji igrač sa osam golova.

Ono što i danas remeti planove Mikića su i dalje povrede. Van stroja je i dalje Marko Lukić, dok je Amar Gračić opet povrijeđen, a povreda muči i Nikolu Malivojevića, dok Luka Knežćević još uvijek nije potpuno spreman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije