Rukomet

Vogošća juri "minus tri"

Vogošća juri "minus tri"
Foto: N.N. | Vogošća juri "minus tri"

Rukometaši Vogošća Poljine Hillsa boriće se u nedjelju da nadoknade tri gola zaostatka u duelu sa Švijesom i plasiraju se u treće kolo Čelendž kupa, dok će dobojska Sloga imati teži zadatak dan ranije protiv Mašeke.

Vogošća je proteklog vikenda u Litvaniji izgubila rezultatom 24:27, što joj ostavlja nadu za prolaz dalje. Pred svojim navijačima igra u nedjelju od 17 časova.

"Možda je bolje stizati tri gola razlike kod kuće, nego braniti u gostima. Imamo dobru šansu za konačnu pobjedu, igramo kod kuće, odmorniji smo, a nadam se i da ćemo biti kompletni", rekao je Bojan Unčanin, trener Vogošće.

Neke stvari su sada jasnije, iako je Unčanin bio upoznat sa kvalitetom Švijese i ranije.

"Gledao sam uživo Švijesu kada je prošle sezone igrala protiv Borca i otprilike sam znao šta nas čeka jer im je većina igrača ostala u timu. Nisu loša i naivna ekipa, mi smo dobro odigrali, a na žalost, ta tri gola razlike su bila jedino vođstvo od tri gola rivala. Imali smo šansu za bolji rezultat, ali posljednjih 15 minuta nismo bili na potrebnom nivou. Možda se osjetio i umor od napornog puta, malo smo bili hendikepirani jer su neki igrači bili roviti, nisu trenirali nekoliko dana pred utakmicu, i jednostavno nismo izdržali. Sada se nadam, kao što sam rekao, da ćemo biti kompletni i da ćemo odigrati bolje."

Rukometaši Sloge u subotu od 19 časova igraju u Doboju sa bjeloruskom Mašekom, koja je u prvom meču drugog kola slavila rezultatom 30:22.

"To nije bila naša prava slika, već ubjedljivo najlošija utakmica čak i kada gledamo pripremni period. Momci su malo i podlegli atmosferi, ali to nije opravdanje da dvadesetak lopti damo u ruke rivalu. Bili su dekoncentrisani. Mašeka je dobra ekipa i kao što sam upozoravao svoje igrače pred prvi meč, sa veoma opasnim desnim bekom Pavelom Dudom i srednjim bekom Maksimom Sončikom", rekao je Danko Panić, trener Sloge.

Dodaje da je njegov tim u nekoliko navrata pokazao da se može nositi sa Mašekom.

"Nakon zaostatka od sedam golova na poluvremenu smanjili smo na četiri gola i imali dva-tri napada da dodatno smanjimo razliku, a onda smo u posljednjih desetak minuta dječjim grešakama dozvolili protivniku da napravi značajnu prednost. Ipak, ne predajemo se, u sportu ništa nije nemoguće. Uz podršku publike ćemo dati maksimum, pa ćemo vidjeti šta će biti", rekao je Panić.

Nikola Anđelić i Borislav Stanković nisu trenirali cijelu sedmicu, ali Panić se nada da će moći igrati. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije