Rukomet

Vranješ: Želimo u Hrvatsku

Vranješ: Želimo u Hrvatsku
Vranješ: Želimo u Hrvatsku

Učinićemo sve da odemo na još jedno veliko takmičenje, u ovom slučaju na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018, istakao je rukometni reprezentativac BiH i član mađarske Tatabanje Vladimir Vranješ.

Pivotmen i stub obrane "zmajeva" sa svojim klubom ima izuzetno uspješnu sezonu. Tatabanja je zauzela treće mjesto u prvenstvu, kao i u Kupu Mađarske, odmah iza neprikosnovenog Vesprema i Pik Segeda.

"Svi smo zadovoljni, ovo je bila vjerovatno najbolja sezona u istoriji kluba. U Evropi smo ispali od Berlina u četvrtfinala EHF kupa. Imam važeći ugovor, tako da ostajem u klubu. Očekujemo da ćemo se još pojačati za narednu sezonu kako bismo ostvarili još bolje rezultate", kaže dvadesetosmogodišnji Banjalučanin.

Igra bh. tima je nezamisliva bez nekadašnjeg igrača Borca. Vranješ dodaje da je atmosfera pred ključne duele sa Španijom i Austrijom sjajna i da svi jedva čekaju nastavak kvalifikacija koje će odrediti sudbinu bh. selekcije.

"Idemo utakmicu po utakmicu. Svi smo orni i srećni što smo tu, imamo želju da nakon Mundijala odemo i na EURO. Pokušaćemo prvo da savladamo Špance, a onda nakon tog kola vidjećemo šta će nam trebati u duelu s Austrijom. Ja sam tog razmišlja da idemo meč po meč, a na kraju ćemo da sumiramo šta smo uradili", rekao je Vranješ, koji je već godinama jedna od ključnih karika u igri bh. rukometaša.

Kao i većina zaljubljenika u rukomet, i bh. reprezentativac je pratio fajnal for u Kelnu, gdje je senzacionalni Vardar osvojio titulu prvaka Evrope.

"Iskreno, nisam iznenađen trijumfom Vardara, mada sam očekivao da Vesprem ode do kraja. Već u prvoj utakmici se vidjela njihova želja da odu do kraja. Igrali su timski, trener Raul Gonzalez je pametno mijenjao, tako da su izgledali svježije od PSŽ-a u finalu", mišljenja je naš sagovornik.

Bh. rukometaš, koji je za "zmajeve" debitovao 2009. godine, sa velikom pažnjom je pratio finiš bh. prvenstva. Nije krio sreću spoznajom da je njegov klub vratio šampionsku titulu u svoje vitrine.

"Na moju sreću, Borac je ponovo šampion. Odradio sam nekoliko treninga sa momcima, tako da sam srećan zbog njih. Nadam se da će ovo biti motiv za Upravu da obezbijedi dobre uslove kako bi klub pravio još bolje rezultate i da se priprema za SEHA igu, jer ona je veliki zalogaj za sve u BiH", zaključio je Vranješ. Utakmica između BiH i Španije igra se 14. juna u Sarajevu, dok je tri dana kasnije zakazan duel u gostima s Austrijom. U Trećoj kvalifikacionoj grupi, nakon četiri odigrana kola, vodeća Španija ima maksimalnih osam bodova, druga je BiH sa četiri boda, dok Austrija i Finska imaju po dva boda.

Čičkušić u Turskoj

Najbolji rukometaš Maglaja i povremeni reprezentativac BiH Benjamin Čičkušić, karijeru će nastaviti u turskoj ekipi Selkaspor, koja je ove godine izborila promociju u društvo najboljih. Jednom od najboljih strijelaca Premijer lige od naredne sezone društvo u turskoj ekipi trebalo bi da prave još dvojica bh. rukometaša, a riječ je o Damiru Efendiću i Faruku Halilbegoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije