Rukomet

Vujović za "Nezavisne": Borac mi nije bio usputna stanica

Vujović za "Nezavisne": Borac mi nije bio usputna stanica
Foto: N.N. | Vujović za "Nezavisne": Borac mi nije bio usputna stanica

Moja greška je što sam došao u Banjaluku i Borac, a da se nisam još detaljnije upoznao sa situacijom i igračkim kadrom u klubu i ostalim bh. premijerligašima, ali sve što sam radio kao trener, činio sam s maksimalnim zalaganjem i čistog srca, kazao je u razgovoru za "Nezavisne" Veselin Vujović, trener Rukometnog kluba Borac M:tel.

Banjalučki klub je proteklog vikenda poražen od Izviđača, direktnog rivala za titulu u bh. šampionatu, pa su šanse "crveno-plavih" da se na kraju sezone dokopaju pehara svedene na minimum. Ovakav rasplet situacije razočarao je sve u banjalučkom klubu, a dio uprave je prst krivice usmjerio upravo na Vujovića.

Legenda jugoslovenskog rukometa je dovedena početkom godine, a prvi veliki ispit je bio pokušaj da preko Gorenja dođu što dalje u EHF Evropa kupu. Ipak, dvomeč s timom iz Slovenije je pokazao kolika je realna snaga Borčevog tima.

Nakon evropske epizode sva pažnja usmjerena je ka domaćem šampionatu i kupovima, ali ni tu se stvari nisu razvile onako kako su mnogi očekivali.

Za razliku od klupskih čelnika, Vujović ističe da ne želi da ulazi u bilo kakvu polemiku i prepucavanje o tome ko je koliko uradio ili nije i kolika je čija krivica...

"Razumijem razočarenje i iskreno mi je žao, ali nemam, niti ću reći ijednu lošu riječ ili komentar o njihovim viđenjima dešavanja u ovoj sezoni. Neću uopšte da ulazim u polemiku da slučajno ne zažalim što sam došao u Banjaluku", kaže Vujović i dodaje da mu sve ovo nije nimalo pokvarilo mišljenje i utisak kako o klubu, ljudima koji ga vode, gradu, ljudima:

"Ma kakvi, ne pada mi na pamet da pokvarim lijep dolazak i susret sa gradom i klubom i taj osjećaj ću imati do kraja života. Što se toga tiče, sve je bilo za desetku. Sve što sam učinio, uradio sam sa velikom posvećenošću i trudom. U dva navrata sam imao mogućnost da odem ranije, ali kao što rekoh, Borac nisam doživio kao usputnu stanicu, ostao sam da uradim sve što je moguće. Nažalost, ostao je pomalo gorak ukus zbog neuspjeha, ali mnogo toga je bilo pozitivnog i zahvalan sam svima u Borcu i Banjaluci, ali i mnogobrojnim bh. klubovima na prijemu, od Trebinja do Živinica, Sarajeva, gdje god smo gostovali."

Dio uprave Borca Vujovićev angažman je okarakterisao kao "veliki i skup promašaj", a crnogorski stručnjak slaže se da su očekivanja i mogućnosti dvije različite kategorije.

"Nismo uspjeli, naišli smo na raspoloženu ekipu Izviđača, koja je sasvim zasluženo tu gdje jeste u bh. rukometu. Svjestan sam da su mojim dolaskom očekivanja porasla, ali isto tako činjenica je da nije bilo realno da se mojim dolaskom određene stvari riješe same od sebe i da možete tek tako da kažete: 'Bićemo prvaci'. Kada dovodim igrača kao pojačanje, snosim odgovornost za tu procjenu, ali nikada ga nisam ispljuvao zbog loših partija, već radio na poboljšanju", navodi Vujović.

Tri kola su do kraja, Izviđač ima pobjedu više od Borca, a i bolji skor u međusobnim susretima, pa bi "crveno-plavima" za titulu osim trijumfa trebala i dva kiksa Ljubušaka, što nije nemoguće, ali je malo vjerovatno.

"Ovaj klub ima veliku perspektivu i ova tri kola do kraja odradićemo profesionalno. Čuda nisu nemoguća, daćemo sve od sebe, ali na kraju ovo treba da bude pouka kako za igrače, tako i za mene kao trenera", dodaje on.

Na kraju ove sezone Vujović će trenerski angažman nastaviti u skopskom Vardaru, što su neki okarakterisali kao okretanje leđa Borcu, ali on ističe da to nije tako:

"Ko zna šta sutra donosi. Ako se otvori mogućnost, vratio bih se u Borac i Banjaluku, ako ne kao trener, onda kao čovjek. Kada smo na početku godine potpisivali saradnju, dogovorili smo se da će to biti na pet mjeseci, da vidimo da li je Vujović za Borac i da li je Borac za Vujovića." 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije