Rukomet

ŽRK Borac: Prave cirkus, liga još ne može početi

ŽRK Borac: Prave cirkus, liga još ne može početi
Foto: N.N. | ŽRK Borac: Prave cirkus, liga još ne može početi

Ženski rukometni klub Borac Banjaluka traži pomjeranje starta Premijer lige BiH zakazanog za 19./20. septembar. U saopštenju banjalučkog kluba kojeg potpisuje direktor Darko Savić navodi se da je žrijebanje za novu sezonu obavljeno nelegalno.

 “Mi hoćemo da se najzad počne raditi transparentno, a ne da se parovi izvlače u četiri oka i u nekom podrumu, a ne u prostorijama Rukometnog saveza BiH u Sarajevu. Mogu da se ugledaju kako je urađeno u RS Republike Srpske kad je organizovano izvlačenje u prisustvu predstavnika klubova i sve live prenošeno, stoji između ostalog u saopštenju ŽRK Borac.

U Borcu navode da nema potrebe za ranijim početkom sezone, posebno jer se start sezone poklapa sa završnicom Kupa Republike Srpske koji je odavno zakazan za nadolazeći vikend.

“Ovako uvijek ostaje zrno sumnje, a zašto nam je to potrebno? Liga nije ni počela, a već prave cirkus jer na sjednici Upravnog odbora RSBiH nije bio Marinko Umičević koji to sigurno ne bi dozvolio. Bez usvajanja propozicija i liste sudija i javnog žrijebanja lige ne može početi takmičenje. Listu sudija trebaju se usvojiti na sjednici 21. septembra. Kome i zašto se tu žuri? Liga se može komotno odigrati sa svim pauzama predviđenim za EHF vikende, a da počne 26. septembra i završi prije katoličkog Božića 25. decembra. Ženska liga ima četiri kluba manje nego muška i neko forsira da počne sedmicu prije muške lige. Svi su znali da je završnica Kupa Republike Srpske zakazana mjesec prije navodnog žrijebanja Premijer lige”, poručili su iz Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije