Rukomet

ŽRK Borac i dalje bez uprave: Šampion ni na nebu ni na zemlji

ŽRK Borac i dalje bez uprave: Šampion ni na nebu ni na zemlji
Foto: Ilustracija | ŽRK Borac i dalje bez uprave: Šampion ni na nebu ni na zemlji

Ženski rukometni klub Borac iz Banjaluke od prošle godine čeka novu upravu, koja bi pokušala da vrati ugled nekadašnjem šampionu, ali kako sada stvari stoje to pitanje uskoro neće biti riješeno.

Od prije mjesec i po dana u klubu nije ni Ranko Gligorić, bivši trener i dugogodišnji direktor, koji je podnio ostavku.

"Bila bi grehota da se klub ugasi, ali ni poslije toliko vremena se ne može pronaći rukovostvo koje bi vodilo klub. Ako je gradu stalo do Borca trebalo bi da uskoči i da pomogne da se klub ne ugasi, ali niko nema obavezu da to učini, jer je ŽRK Borac po Statutu udruženje građana. Ipak, ovaj klub treba da nastavi da živi", rekao je Gligorić.

Ipak, jedina svijetla tačka u Borcu, klubu koji je osnovan 1955. godine, su rukometašice i treneri Nikola Bijelić, koji radi s prvim timom, i Jelena Popović, koja je trener mlađih kategorija, a koji vrijedno rade uprkos svim problemima.

"Generalno teško je raditi u situaciji kakva je sada u Borcu, ali mi se borimo, radimo svoj posao najbolje što možemo. Ja imam mladu ekipu, djevojčice igraju Prvu ligu Republike Srpske i to je otežavajuća okolnost. Iskusna Božana Ćutković će na dvojnu registraciju igrati za prijedorsku Miru u Premijer ligi BiH i ne znam kako ćemo njen izostanak nadomjestiti. Dobro bi nam došla pojačanja", rekao je Bijelić.

Bijelić dodaje da je problem što se od Borca previše očekuje, a da su igračice premlade za takva očekivanja. Borac, višestruki prvak BiH i osvajač Kupa, prošlu sezonu je završio na posljednjem mjestu Prve lige RS.

Pionirska ekipa egzistira od oktobra prošle godine, bazu čine igračice koje su došle iz škole mini-rukometa, a da u Borcu ima talentovanih igračica pokazuju rezultati. Na završnici pionirskog prvenstva BiH u Cazinu - kategorija 2004. godište (veliki rukomet) je bila četvrta, ali ono što posebno raduje Banjalučane je činjenica da je Milana Railić proglašena za najbolju igračicu završnice.

Među uspjesima su prvo mjesto na međunarodnom "Orka" turniru u Banjaluci, gdje je Railićeva proglašena za najbolju igračicu turnira, te četvrto mjesto na turniru u Bijeljini osvojeno u konkurenciji 20 ekipa u mini-rukometu iz Srbije, Hrvatske, i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije